Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020 21:00

Πάπας Φραγκίσκος σε γονείς LGBT παιδιών: «Ο Θεός και η εκκλησία αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι επειδή είναι παιδιά του Θεού»

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

lifo56Τι λέτε, ο Ιερώνυμος θα πει κάποτε αυτό που είπε ο Πάπας; Ή άντε ο επόμενος αρχιεπίσκοπος;Ίσως ο μεθεπόμενος μήπως; 

Ο πάπας Φραγκίσκος είπε σε μια ομάδα γονιών ΛΟΑΤ* παιδιών πως «ο Θεός αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι» και «η εκκλησία αγαπά τα παιδιά σας όπως είναι επειδή είναι παιδιά του Θεού».  

Την δήλωση έκανε ο Ποντίφικας στη διάρκεια της χθεσινής σύντομης συνάντησης που είχε με περίπου 40 Ιταλούς γονείς (μητέρες και πατέρες) από ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά.    

Οι γονείς είναι μέλη του ιταλικού συλλόγου Tenda di Gionata, που ιδρύθηκε το 2018 με στόχο την υποδοχή και παροχή ενημέρωσης και πόρων σε LGBT Χριστιανούς και τις οικογένειές τους.   

Η Μάρα Γκράσι, αντιπρόεδρος του συλλόγου, με τον σύζυγό της, έδωσαν στον πάπα Φραγκίσκο ένα βιβλίο με τίτλο «Genitori Fortunati» (Ευτυχισμένοι Γονείς), το οποίο καταγράφει τις εμπειρίες αυτών των γονιών με την εκκλησία, που ήταν κάθε άλλο παρά εύκολες, και την έκκλησή τους για αποδοχή καθώς τις περισσότερες φορές θεωρούνται «ανεπιθύμητοι» από τις εκκλησιαστικές κοινότητες.   

«Θεωρούμε τους εαυτούς μας τυχερούς επειδή χρειάστηκε να αλλάξουμε τον τρόπο που πάντα βλέπαμε τα παιδιά μας. Βρήκαμε έναν νέο τρόπο να τα κοιτάζουμε που μας έδωσε την δυνατότητα να δούμε σε αυτά την ομορφιά και την αγάπη του Θεού», σχολίασε η Μάρα Γκράσι, μιλώντας στην εφημερίδα Avvenire.   

Σύμφωνα με την ίδια, στην συνομιλία της με τον πάπα Φραγκίσκο, του είπε: «Θέλουμε να χτίσουμε μια γέφυρα με την εκκλησία ώστε να αλλάξει ο τρόπος που βλέπει τα παιδιά μας και να πάψει πλέον να τα αποκλείει αλλά να καλωσορίζει». 

Ακούγοντας προσεκτικά τα λεγόμενά της, ο Ποντίφικας την διαβεβαίωσε πως «η εκκλησία δεν τα αποκλείει επειδή τα αγαπά βαθιά».   

Η Μάρα Γκράσι, Καθολική μητέρα τεσσάρων παιδιών, το μεγαλύτερο εκ των οποίων ηλικίας 40 ετών είναι γκέι, είπε πως στη La Repubblica πως «για πολλά χρόνια ήμουν σαν τυφλή. Όταν έμαθα πως ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος, υπέφερα πολύ επειδή οι κανόνες της εκκλησίας με έκαναν να σκεφτώ πως εξαιρείται από την αγάπη του Θεού. Κανείς δεν με βοήθησε».   

Ωστόσο πρόσθεσε πως τα πράγματα άλλαξαν όταν σε μια λειτουργία γνώρισε και άλλους γονείς με γκέι παιδιά όπως εκείνη, που την έφεραν σε επαφή με έναν ιερέα, ο οποίος την βοήθησε να καταλάβει πως «η πίστη και η ομοφυλοφιλία δεν είναι σε διαμάχη και πως ο Θεός αγαπά τον γιο μου όπως είναι».   

Επίσης δήλωσε πως είναι μητέρα ενός γιου γκέι «ο οποίος εγκατέλειψε την εκκλησία επειδή δεν ένιωθε ευπρόσδεκτος λόγω της διαφορετικότητάς του», εξηγώντας πως χάρη στον γιο της, κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, φτάνοντας πλέον να νιώθει «ευτυχισμένος γονιός».  

«Ο πάπας Φραγκίσκος διαβεβαίωσε εμένα και άλλους γονείς που ήταν παρόντες πως "ο Θεός αγαπά τα παιδιά μας επειδή είναι όλα παιδιά του Θεού"», είπε η ίδια, προσθέτοντας πως την καθησύχασε επίσης ότι «η εκκλησία αγαπά τα παιδιά μας όπως είναι».   

Με πληροφορίες από America Magazine 

ΛΟΑΤ είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 10:13
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση