Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 15:36

Ο Χουάν Σομπρίνο διαβάζει σε ηλικιωμένους από το τηλέφωνο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αυτός στη φωτό είναι ο Juan Sobrino από τη Μαδρίτη. Δουλεύει στη βιβλιοθήκη της επαρχίας Soto del Real, 43 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη. Μιλάει στο τηλέφωνο με ηλικιωμένους και τους διαβάζει παραμύθια για να απαλύνει την μοναξιά τους στην περίοδο της πανδημίας. Η βιβλιοθεραπεία για ηλικιωμένους ξεκίνησε ως πρόγραμμα το 2013. Τότε ο Juan Sobrino έλεγε: «Είμαστε πεπεισμένοι πως τα βιβλία, η λογοτεχνία και η ανάγνωση μπορούν να μας σώσουν».

Οι εθελοντές της βιβλιοθήκης τηλεφωνούν στους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να δεχτούν επισκέψεις λόγω της πανδημίας και τους διαβάζουν παραμύθια, ποίηση, μικροδιηγήματα και συχνά τους τραγουδούν με μια κιθάρα.

Το αίσθημα της μοναξιάς είναι μία πολύ σημαντική επίπτωση στην ψυχολογία μας λόγω της παρούσας κατάστασης. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον με όποιον τρόπο μπορούμε. Σίγουρα βοηθάει να νιώσουμε λιγότερο μόνοι. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό. Ο Juan Sobrino είναι ένα πρότυπο. Αν είναι να θέλουμε να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας μέσα από όλη αυτή την περιπέτεια, ας γίνουμε ένας Juan Sobrino.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση