Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 08:36

Κεραμέως και Γαβρόγλου πνίγονται στον Μέσο Όρο!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

kerameosΈνα μέτρο στο ζήτημα της αντιμετώπισης του covid-19 που η τήρησή του εξαρτάται και από τους πολίτες και που όλοι πια θα πρέπει να το γνωρίζουν, είναι η απόσταση των 2 μέτρων του ενός ανθρώπου από τον άλλο. Για το πόσοι άνθρωποι επιτρέπεται να βρίσκονται σε έναν κλειστό χώρο ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, προφανώς και εξαρτάται από το εμβαδόν του χώρου καθώς και την κινητική κατάσταση των ανθρώπων που βρίσκονται σ'αυτόν. Γι'αυτό το λόγο, η αναφορά της υπουργού Παιδείας κας.Κεραμέως, ότι με δεδομένο ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τάξη είναι στην χώρα μας 17, δεν υφίσταται πρόβλημα, ήταν κατά την γνώμη μας δήλωση μιας άσχετης, να μην πω επικίνδυνης υπουργού, διότι το θέμα του κορωνοϊού, όπως φαίνεται ότι έχει αντιληφθεί η πλειονότητα του κόσμου, δεν είναι παίξε γέλασε, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Πράμα που σημαίνει ότι το πόσοι μαθητές θα υπάρχουν σε κάθε συγκεκριμένη σχολική αίθουσα είναι σημαντικό να το γνωρίζουν οι αρμόδιοι διότι συνεπάγεται στις περιπτώσεις που ο αριθμός ανά τετραγωνικό μέτρο ξεπερνάει την σύσταση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, να βρεθούν από το υπουργείο λύσεις που θα καθιστούν την διδασκαλία όσο το δυνατόν πιο ακίνδυνη. 

Το κακό είναι ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας κ.Γαβρόγλου στην πρώτη του δήλωση έδωσε έμφαση στο φύλο της υπουργού και γενικά στη σχέση των γυναικών με τα μαθηματικά. Οπότε ως ένα βαθμό ήταν δικαιολογημένος ο θόρυβος που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξ αιτίας των παρεμβάσεων αυτών των δυο κορυφαίων παραγόντων, την περίοδο μάλιστα που παίζετε για το πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία όταν θ'ανοίξουν. Παρεμβάσεις που ροκανίζουν την ήδη ροκανισμένη εμπιστοσύνη που έχουμε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. 

Για όποιον ενδιαφέρεται για μια καλύτερη κριτική αυτής της άγονης αντιπαλότητας μπορεί να διαβάσει το άρθρο Γαβρόγλου και Κεραμέως πνίγονται στον Μέσο Όρο!  του Κυδωνάκη Αλέξανδρου που αναρτήθηκε στηνιστοσελίδα slpress στις 29.8 

Κι  εδώ  μια διαφορετική γνώμη του καθηγητή Μαγιορκίνη που δεν έχει πειστεί ότι έχει τόση σημασία το μέγεθος των τάξεων στα σχολεία. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 09:10
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση