Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 17:28

Συνάντηση αντιπροσωπειών του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και ΣΥΡΙΖΑ για την απομάκρυνση από την πόλη των ρυπογόνων βιομηχανιών

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
vuli1Σ.Δ: Επ'ευκαιρία καλό είναι να θυμηθούμε το άρθρο 70 του νόμου 4549/2018 του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε ρύθμιση ως προαπαιτούμενο της τελικής αξιολόγησης του 3ου μνημονίου. Με το άρθρο αυτό η διάρκεια λειτουργίας διαφόρων βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων παρατάθηκε από 12 έτη στα 20. Μία από τις βιομηχανίες που ευνοήθηκε από αυτό το άρθρο είναι και η Oil One.
 
Εδώ ένα ιστορικό του Λ.Χαραλαμπόπουλου όλων των νομοθετικών ρυθμίσεων από το 2012 έως το 2018 που αφορούν την εταιρεία Oil One συμφερόντων Μελισσανίδη.
 Δελτίο τύπου: Τις συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των πολιτικών κομμάτων συνέχισε σήμερα 30.7 η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για την τροπολογία που ψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατέθεσε την δικιά της πρόταση (Σ.Δ), σχετικά με τη μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών από την πόλη μας.
 
Η αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελεύθερη Κίνηση Δημοτών» Π. Διαλινάκη και τον αντιδήμαρχο Μ. Θεόδοτο, συναντήθηκε με τον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Θεοχαρόπουλο.
 
Οι εκπρόσωποι του του Δήμου μας μετέφεραν και στον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της πόλης για την άμεση μετεγκατάσταση των ρυπογόνων βιομηχανιών μέσα από τον οικιστικό ιστό. Παράλληλα ζήτησε τη σαφή θέση του κόμματός του για το ζήτημα, καθώς και την υιοθέτηση της σχετικής τροπολογίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Από την πλευρά ο Θ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι κατανοεί τους αγώνες της τοπικής κοινωνίας για να μη συνεχίσει η πόλη μας να αποτελεί τον «φτωχό συγγενή» της Αττικής, δεχόμενη όλες τις οχλούσες δραστηριότητες της περιφέρειας. Ταυτόχρονα ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθεί με σαφήνεια τις επόμενες ημέρες για το σημαντικό ζήτημα της άμεσης μετεγκατάστασης των ρυπογόνων βιομηχανιών από το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, καθώς και για την τροπολογία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σ.Δ: Ένα το κρατούμενο: Αναμένουμε τις τοποθετήσεις της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία του Δήμου. Κάτι που μας οδηγεί στο δεύτερο κρατούμενο, που είναι πως δεν θα πρέπει να αρχίσουμε να επεξεργαζόμαστε ως δήμος και ως πόλη ένα δεύτερο σχέδιο δράσεων για την επίλυση του προβλήματος, τουλάχιστον της μελισσανιδίλας, στην περίπτωση που η τροπολογία αυτή δεν ψηφιστεί από τη Βουλή;
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 09:47

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση