Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 18:29

Καλή είδηση η επιλογή του Μαρμαρινού ως καλλιτεχνικός διευθυντής της Ελευσίνας 2021, πολιτιστική πρωτεύουσα Ευρώπης

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

mixail marmarinosΌταν πριν τρία χρόνια περίπου είχε ανακοινωθεί ότι μία από τις πόλεις που επιλέχτηκε ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 ήταν η Ελευσίνα, πήραμε μια χαρά. Κι αυτό διότι για διάφορα πράματα και δράσεις τρέφουμε μια συμπάθεια για την Ελευσίνα. Στη συνέχεια σχεδόν όλα τα ρεπορτάζ που έπεφταν στο δρόμο μας μας στεναχωρούσαν. Οι επιλογές που γινόντουσαν σε πρόσωπα και σε προγράμματα φαίνεται ότι οδηγούσαν την όλη παραγωγή από το κακό στο χειρότερο. Η μόνη καλή είδηση είναι αυτή που διαβάσαμε χθες, ότι δηλαδή το Διοικητικό Συμβούλιο της "Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021", που ανέλαβε στα τέλη του προηγούμενου Ιουλίου, αποφάσισε ομόφωνα την τοποθέτηση του Μιχαήλ Μαρμαρινού στη θέση του Γενικού Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Γενικά και προς το αόριστο τον Μαρμαρινό τον εκτιμώ. Έχει ένα καλό υπόβαθρο, ένα δυνατό έργο πίσω του και ρισκάρει. Είναι μια επιλογή που δίνει πολλές πιθανότητες να σωθεί η παρτίδα, όσο γίνεται, τώρα που ο χρόνος έχει λιγοστέψει. Με λίγα λόγια η επιλογή του φέρνει ένα αισιόδοξο άνεμο στα πολιτιστικά πράματα της Ελευσίνας. 

Το ρεπορτάζ: Οι πολιτιστικοί κύκλοι γνώριζαν εδώ και αρκετό καιρό πως το όνομα του Μιχαήλ Μαρμαρινού είχε πέσει στο τραπέζι ως ύστατη λύση για να διασωθεί η προβληματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελευσίνα. Σήμερα το ΔΣ αποφάσισε να αναθέσει την καλλιτεχνική διεύθυνση του έργου στον καλλιτέχνη με το σημαντικό έργο. Τα προβλήματα της διοργάνωσης παραμένουν αλλά η καινούρια αυτή κίνηση μαζί με την πιθανή μετάθεση της διοργάνωσης για το 2023 δίνουν μια ανάσα και μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ανακοίνωσε: Η επιλογή του Μιχαήλ Μαρμαρινού στηρίχτηκε αφενός στη δύναμη της προσωπικότητας του, αφετέρου στο πολυσχιδές καλλιτεχνικό του έργο. Οραματιστής στο χώρο του θεάτρου και όχι μόνο, γνωρίζει τη διεθνή πολιτιστική σκηνή στην οποία έχει διακριθεί ως ένας εκ των πρεσβευτών της Ελλάδας που χαίρει εκτίμησης και αναγνώρισης στο εξωτερικό.  

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή ο τίτλος που μου αποδίδεται. Ελπίζω πως η αγάπη μου για την Ελευσίνα - που μετράει πολλά χρόνια, πολύ πριν την ανακύρηξή της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα- θα καταφέρει να μετατραπεί, με τη βοήθεια όλων των συνεργατών και της πόλης, σε ένα έργο που θα αφήσει ζωντανά ίχνη και αναμνήσεις», δήλωσε ο Μιχαήλ Μαρμαρινός μετά την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 10:44
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση