Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 19:34

Θέσεις της "Κερατσίνι- Δραπετσώνα #αλλάζουμε" σχετικά με τον μέλλον της ανάπλασης στη Δραπετσώνα

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
alazumeΑναφορικά, με τη σημερινή ανακοίνωση του Δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας , σχετικά με τον Διορισμό Συντονιστή Ανάπλασης, θέλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα :
	  </div>
	  	  	  <!-- Item fulltext -->
	  <div class=  
‼️ Διαφωνούμε ότι ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός της Περιφέρειας και το Σχέδιο που εμφανίζεται, αποτελεί τη βάση Διεκδίκησης της πόλης, αφού εκτός των άλλων απέχει πολύ από το να είναι θεμελιωμένο κείμενο, για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και βεβαίως δεν συμπεριλαμβάνεται κανενός είδους οικονομοτεχνική μελέτη
‼️ Πάγια θέση μας είναι ότι η παρέμβαση που θα γίνει στην περιοχή των λιπασμάτων πρέπει να διασφαλίζει :
☑️Μεγαλύτερη πρόσβαση στη Θάλασσα από όση σήμερα υπάρχει.
☑️Επενδύσεις κεφαλαίων με στόχο μία βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης που θα την κάνει προορισμό και θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας, για τους πολίτες του Κερατσινίου της Δραπετσώνας‼️
Τονίζουμε τέλος γιατί θέλουμε να είναι γνωστό. Ολοκληρωμένη παρέμβαση στα Λιπάσματα για να υπάρξει απαιτούνται κεφάλαια ύψους αρκετών, αν όχι εκατοντάδων, εκατομμυρίων Ευρώ. Πρόκειται για επένδυση μεγαλύτερη από το Ελληνικό και θα πρέπει να υπάρχει σαφή επίγνωση ότι αν δεν βρεθούν τέτοια κεφάλαια, και δεν γίνει τέτοια επένδυση, απλά δια της σαλομοποιήσεως θα χάσουμε το χώρο.
☑️☑️Πρέπει να γίνει σαφές στους πολίτες, ότι αν δεν βρεθούν κεφάλαια, τα οποία θα επενδυθούν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος, της περιοχής μας, είμαστε καταδικασμένοι, και στη συνύπαρξη με τις Βιομηχανίες, αλλά και στην αδηφάγα επέκταση της Cosco, σε βάρος του Περιβάλλοντος. Είναι η ώρα της Επίγνωσης και των Μεγάλων Αποφάσεων.
☑️ Πίστεύουμε και διεκδικούμε ότι είναι δυνατόν ο χώρος της ανάπλασης, να βελτιώσει σε κάθε επίπεδο , την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής μας. Πιστεύουμε και διεκδικούμε, πρωταγωνιστικό ρόλο για την πόλη μας και τους κατοίκους της στο μέλλον μία αναπτυγμένης περιοχής που υπάρχει σεβασμός στο περιβάλλον.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση