Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 12:34

Απαλλάσσεται λόγω βλακείας

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λέμε ότι ο άνθρωπος κάνει μαλακίες μόνο από άγνοια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ξέρει το σωστό κι ότι αν το μάθει (διαβάσει/ακούσει) θα το κάνει, αλλά..

Γνωρίζω έναν άνθρωπο που στήνει στα ραντεβού.

 

 

Αν κανονίσετε να βρεθείτε ας πούμε στις 7, στις 7 παρά 10 θα αρχίσει χαλαρά να ετοιμάζεται (θα χρειαστεί το λιγότερο μισή ώρα), θα κάνει και κάνα μισάωρο για να φτάσει, θα δώσει το παρόν κατά τις 8. Κι αυτό γίνεται σε μόνιμη βάση, όχι κάποια στιγμή βαριέστησε και δεν νοιάστηκε (= χέστηκε). Μόνιμα αφήνει κάποιον να στέκεται κάπου και να τον περιμένει τουλάχιστον μία ώρα.

Ούτε τηλέφωνο παίρνει φυσικά να ενημερώσει ότι θα αργήσει, αρέσκεται στο να βρίσκει δικαιολογίες της στιγμής «είχε μποτιλιάρισμα και σκοτώθηκα για να έρθω να σε βρω», ή πιο ευφάνταστες, για να κερδίσει και το ενδιαφέρον «άσε ρε φίλε να δεις τι έπαθα, εκεί που πήγαινα πετάχτηκε μπροστά μου ένας που μόλις είχε ληστέψει μία τράπεζα, περιπολικά, πυροβολισμοί, χαμός». Και καταφέρνει, όχι μόνο ο αδικοστημένος να τον συγχωρεί, αλλά και να κρέμεται κι από τα χείλη του. Κάθε φορά γίνεται και ήρωας! -και πιστευτός.

 

Τον έχω ρωτήσει γιατί το κάνει, λέει ξεχνιέται δεν κοιτάζει την ώρα. Τον έχω ρωτήσει αν θα του άρεσε να του το κάνουν, λέει δεν έχει κανένα πρόβλημα (αλλά πώς να του το κάνουν, δεν γίνεται κάποιος να αργήσει περισσότερο από εκείνον). Τον έχω ρωτήσει αν το θεωρεί πρέπον, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει το ραντεβού και να το κάνει 8, λέει κανείς δεν έχει ποτέ διαμαρτυρηθεί, εγώ το κάνω θέμα, τι 7, τι 8 (βρε αδελφέ).

 

Ωραία τα λέει (δεινός ρήτορας), αλλά ας πάμε να δούμε και μια άλλη πλευρά. Αν αργήσω σε ένα ραντεβού νιώθω σαν να το παθαίνω, σαν να είμαι εγώ εκείνη που στέκεται και με περιμένει. Θα κουραστώ πιο πολύ δηλαδή αν αργήσω (ψυχοφθόρα κούραση), από το να τρέξω (σωματική κούραση) για να φτάσω στην ώρα μου.

 

Το άγνοια τώρα που κολλάει..

 

Ο άνθρωπος που δεν σέβεται τους άλλους (αδιαφορεί, χέστηκε) δεν σέβεται τον εαυτό του ή έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, που ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ! (Τα αντίθετα που είναι ένα και το αυτό που λέει και ο Ηράκλειτος).

Αυτός λοιπόν που δεν σέβεται τον εαυτό του ή έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, δεν τον γνωρίζει (τον εαυτό του). Όποιος δεν γνωρίζει τον εαυτό του έχει πλήρη άγνοια (για τα πάντα όλα), που λέει και ο Σωκράτης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 12:52
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αν γύριζα μια ταινία... Εσύ τι ομάδα είσαι; »

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση