Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:17

Αφιέρωμα Αυτοκίνητο 2020: 21 άρθρα του Θωμά Κ. Ευθυμίου και τα 10 καλύτερα του 2019

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

carΝέα μοντέλα, πρωτοποριακές τεχνολογίες, ασφαλής οδήγηση σε 21 άρθρα

Οι φωτογραφίες και οι εικόνες υπάρχουν για να υπενθυμίζουν, να ξεσηκώνουν, ενίοτε να εμπνέουν. Την Κυριακή 24 Μαΐου ήταν να διεξαχθεί το εμβληματικό Grand Prix Formula 1 στο Μονακό. Ένας αγώνας με τόσο βάρος, τόσα μηνύματα και τόση δημοφιλία. Δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας.

Εκείνη την Κυριακή το πρωί, λοιπόν, οι κάτοικοι του Μονακό έμειναν στα σπίτια τους, όπως θα έκαναν αν διεξαγόταν το Grand Prix. Αυτή τη φορά, η Ferrari είχε μία ιδέα. Ανήμερα του υποτιθέμενου αγώνα, να δώσει μία εντυπωσιακή SF90 Stradale στον Μονεγάσκο οδηγό της Charles Leclerc, και υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη Claude Lelouch να γυρίσουν το sequel της μικρού μήκους ταινίας του «C’etaitun Rendez-vous», πλέον με την ονομασία «Le Grand Rendez-vous». Έτσι, με τις ευλογίες του πρίγκιπα Αλβέρτου, η κόκκινη Ferrari στρίγγλιζε με 240 στην κατηφόρα μετά το Καζίνο και έκανε όλη τη διαδρομή του αγώνα στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους έγκλειστους κατοίκους του πριγκιπάτου αλλά και στον κόσμο ολόκληρο. Στο τέλος, οι ανθοδέσμες ήταν παρούσες. Η νεαρή ανθοκόμος που εμφανίζεται στην αρχή και το τέλος της νεότερης έκδοσης της ταινίας είναι η Rebecca Blanc-Lelouch, εγγονή του ζευγαριού του 1976. Του σκηνοθέτη και της σουηδής καλλονής φίλης του, Gunilla Friden! 

Στη φωτογραφία, που θα μείνει ως ενθύμιο των δύσκολων ημερών, ο Lelouch φοράει ένα καπέλο για τον αγώνα που δεν έγινε ποτέ, ενώ σκηνοθέτης και οδηγός φοράνε μάσκες...

Όλα χρειάζονται αισιόδοξη προσέγγιση. Όπως κάναμε και εμείς εδώ, και ετοιμάστηκε με συνέπεια ένα ακόμη AUTO VOICE. Το ευφάνταστο εξώφυλλο, φιλοτεχνημένο από τον ταλαντούχο Tom Wheatley, δείχνει δύο βασικά στοιχεία της ψυχής αυτού του ενθέτου: την αγάπη για την Ελλάδα, το φως της, και τους αγώνες αυτοκινήτου! Κλείνω με την προτροπή για απόλαυση των μικρών στιγμών, των ονείρων, των παθών, των συναισθημάτων, χωρίς ενοχές. Με μόνο όριο, το μέτρο. Αυτό που μας δίδαξε ο Κλεόβουλος ο Λίνδιος. Το 2009, ο Lelouch, αναφερόμενος στη δημιουργία εκείνης της, επικής, μικρού μήκους ταινίας του 1976, εξήγησε: «Έκανα την ταινία ως δώρο προς τη στιγμή της τρέλας. Η ταινία είναι πολύ συμβολική της ζωής μου. Κάναμε πολλά απαγορευμένα πράγματα, όπως έχω κάνει συχνά στη ζωή».

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο. 

Κι  εδώ   το άρθρο CAR AND DRIVER 10 BEST. Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ CAR AND DRIVER ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΑ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΕ 10 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΜΕ ΟΡΙΟ ΤΙΜΗΣ ΤΑ 100.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΤΟ CAR AND DRIVER 10 BEST ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ DESIGN, ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΤΗ ΧΡΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΗΓΙΚΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 17:28

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση