Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 18:29

Στην περιφέρεια Πειραιά θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα το τελευταίο πακέτο της έρευνας του Δημόκριτου για την δυσοσμία σε Δραπετσώνα Κερατσίνι

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

DSC01948Μια… γεύση για τους λόγους που τα τελευταία χρόνια έχουμε αποπνικτική ατμόσφαιρα στις γειτονιές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και του Δυτικού Πειραιά, θα πάρουν οι βουλευτές της περιοχής, οι δήμαρχοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων τη Δευτέρα μία ώρα μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας Πειραιά (Αιγάλεω 5 & Κάστορος, Πειραιάς).

Εκεί η Αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Αντωνάκου έχει καλέσει την επιστημονική ομάδα του «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου» για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών που διεξάγει επί δύο χρόνια για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το ερευνητικό πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη, στο πλαίσιο Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με το ΕΚΕΦΕ προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των επανειλημμένων επεισοδίων δυσοσμίας, να προσδιοριστούν οι πηγές ρύπανσης και να σχεδιαστούν τα μέτρα αντιμετώπισης. 

Σ.Δ: Ελπίζουμε ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματατου 4ου παραδοτέου. Αυτό πάντως που είχαμε μάθει στην αρχή, τότε που ξεκίνησε την έρευνα ο "Δημόκριτος" είναι πως τα τελικά συμπεράσματα αυτής της διετούς έρευνας θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2020. Αναμένουμε στο ακουστικό μας, ελπίζοντας ότι αυτά τα συμπεράσματα θα δείχνουν τον φταίχτη της δυσοσμίας - που οι κάτοικοι βέβαια τον γνωρίζουν εδώ και πέντε χρόνια - και πως θα υπάρχει σχετικός νόμος βάσει του οποίου θα μπορεί κυβέρνηση, περιφέρεια και δήμος να προσφύγουν στην δικαιοσύνη ντόπια και ευρωπαϊκή αν κριθεί αναγκαίο.  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020 10:29

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση