Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 18:44

Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθούν τα πεζοδρόμια γύρω από σχολεία του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

pezedΣ.Δ: Ότι υπάρχει μία μεγάλη καθυστέρηση στην ανακατασκευή των πεζοδρομίων γύρω από δημοτικά σχολεία του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας το ξέρουν πολύ καλά οι μαθητές και οι γονείς τους όπως και οι δάσκαλοι που διδάσκουν σ'αυτά. Έχουμε μάθει επίσης ότι διευθυντές έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στο δήμο γι'αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Μια καλή κίνηση πάντως από την μεριά της δημ.αρχής, καλή και γι'αυτήν και για όσους πηγαινοέρχονται κάθε μέρα σ'αυτά τα σχολεία, μπορεί να ήταν και να είναι η εξής: Από τη στιγμή που η δημ.αρχή συνειδητοποίησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα κανονικής ολοκλήρωσης του έργου, θα βοηθούσε αν στελέχη της καλούσαν τους γονείς και τους μαθητές σε συγκεντρώσεις στα σχολεία τους για να τους ενημερώσουν για τους λόγους της καθυστέρησης, για τις προσπάθειες που έκανε η δημ.αρχή, για τυχόν λάθη της, όπως και για το πότε προβλέπεται να τελειώσουν αυτά τα έργα. 

 Μια ειλικρινής συζήτηση μ'αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται εδώ κι ένα χρόνο νομίζω ότι θα ωφελούσε όλους. Αυτό που νομίζω ότι θα συμβάλλει στην άνοδο του τοπικού πολιτικού πολιτισμού είναι να ζητήσει συγγνώμη η δημ.αρχή από αυτούς τους συνδημότες μας. Και το καλύτερο απ'όλα θα είναι άμα της βγαίνει πηγαία αυτή η συγγνώμη. 

Ακολουθεί το σύντομο άρθρο του Νίκου Χάνου που αναρτήθηκε στο δραπετσίνι στις 14.6.20 

Για τα πεζοδρόμια γύρω από τα σχολεία, η δημοτική αρχή είχε μια όμορφη ιδέα. Να ανακατασκευαστούν, ώστε να γίνεται με ασφάλεια η μετακίνηση των μαθητών και συνοδών τους και να αποκτήσουν μια ομοιόμορφη, λιτή και καλαίσθητη εμφάνιση όλα τα σχολικά συγκροτήματα.
Βρέθηκε το πρόγραμμα Φιλόδημος II, υπογράφηκε η σύμβαση τον Μάιο 2019 με χρόνο αποπεράτωσης του έργου 6 μήνες, 653.191,23€ θα στοιχίσει όλο το έργο, και από τότε αρχίζουν οι περιπέτειες.
Τον Νοέμβριο δόθηκε παράταση από το δημοτικό συμβούλιο για ολοκλήρωση του έργου 3 μήνες. Τον Φεβρουάριο νέα παράταση και το έργο πρέπει να παραδοθεί οριστικά στις 16-8-2020. 
pezed1Το έργο εξελίσσεται με εξοργιστικά αργούς ρυθμούς και υπάρχουν σχολεία που τα πεζοδρόμια είναι σκαμμένα περιμετρικά από τον Νοέμβριο.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, παιδιά πηγαινοέρχονται και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού, κάποιος από τη δημοτική αρχή ας το πάρει επάνω του και να δώσει λύση τουλάχιστον για τα πεζοδρόμια γύρω από σχολεία που είναι σκαμμένα!
Επιπλέον, για τα υπόλοιπα πεζοδρόμια που προβλέπεται να ανακατασκευαστούν με την ίδια εργολαβία, μπορεί να γίνει ένας καλύτερος προγραμματισμός και άμεσα σε όποιο πεζοδρόμιο αφαιρούνται οι παλιές πλάκες να γίνεται η αποκατάσταση!  

Πηγή:  drapetsini.blogspot.com

Για το ίδιο θέμα  Πεζοδρόμια γύρω από σχολεία! Συνεχίζεται η ταλαιπωρία! , άρθρο του Νίκου Χάνου που αναρτήθηκε στις 19.1.20

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 09:53

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση