Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 11:30

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την γιορτάζει ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας μαζί με το 2ο Δημοτικό Δραπετσώνας

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimotiko2ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ»

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνουν το πρωί της  Παρασκευής 5 Ιουνίου, στην αυλή του σχολείου, περιβαλλοντική δράση με τίτλο «Μία πόλη χωρίς εργοστάσια».

Τα παιδιά της πόλης, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, δηλώνουν με τον τρόπο τους ότι έχουν δικαίωμα να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη. Ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση της Oil one και της Lafarge, καθώς και το ξήλωμα των δεξαμενών πετρελαίου των ΕΛΠΕ. Ζητούν επίσης, να μπορούν να αναπνέουν στην αυλή του σχολείου τους.

Η επιλογή να πραγματοποιηθεί στον χώρο του 2ου Δημοτικού η εν λόγω δράση περιέχει ένα σαφές συμβολικό μήνυμα, καθώς πρόκειται για ένα από τα σχολεία της πόλης μας που έχει πληγεί άμεσα από τη δραστηριότητα των ρυπογόνων βιομηχανιών στην περιοχή. Σε περιόδους έξαρσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, παρατηρούνται έντονα αναπνευστικά προβλήματα καθώς και άλλα ανησυχητικά συμπτώματα (τσούξιμο στο λαιμό και τα μάτια) στην υγεία των παιδιών. 

Για τη Δημοτική Αρχή, η διαμόρφωση κουλτούρας συμμετοχής και δράσης με τα σχολεία, είναι απαραίτητη, καθώς  βασίζεται στην ανάγκη να αλλάξουμε συλλογικά την υπάρχουσα επιβαρυντική, για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, κατάσταση, δρώντας συνεργατικά και αλληλέγγυα.   

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 16:03

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση