Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 19:13

Αγώνας σε καιρούς αβεβαιότητας: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πανδημία, το e-book της Διεθνούς Αμνηστίας

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

amnistiaΤο e-book του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Αγώνας σε Καιρούς Αβεβαιότητας: Ανθρώπινα Δικαιώματα και Πανδημία είναι πλέον διαθέσιμο για download και είμαστε πολύ ευτυχείς για αυτό!

Αποφασίσαμε να εκδώσουμε αυτό το e-book την περίοδο που δουλεύαμε από τα σπίτια μας. Η αμηχανία των πρώτων εβδομάδων του lockdown και η γενικότερη ανασφάλεια μπροστά στον κορονοϊό προστέθηκε σε μία γενικότερη ανησυχία σχετικά με την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στον κόσμο μας. Νέα εποχή, νέα καθήκοντα θα μπορούσε να ειπωθεί από κάποιον/α.

Η ανάγκη συστηματοποίησης του πού βρισκόμαστε και πού θέλουμε να πάμε την επόμενη μέρα της πανδημίας σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, έγινε η αφορμή για την σύλληψη της ιδέας αυτής της ηλεκτρονικής έκδοσης, που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν ακολουθώντας τα βήματα στον σύνδεσμο που βρίσκεται στο τέλος αυτού του newsletter. 

Προφανώς το e-book διατίθεται δωρεάν, αλλά όπως θα δείτε υπάρχει και δυνατότητα για την ευγενική σας οικονομική υποστήριξη, η οποία είναι σημαντική για την συνέχιση του έργου μας.

Τα άρθρα του e-book χωρίζονται σε 4 ενότητες με την παρακάτω θεματολογία:

  • Ανθρώπινα Δικαιώματα και Υγειονομική Κρίση: Άγκυρες μέσα στη Φουρτούνα
  • Πανδημία και Ευάλωτες Ομάδες: Πόσο Ίσοι/ες είμαστε;
  • Υπερασπίζοντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: Στρατηγικές, Εργαλεία και Διεθνείς Διαστάσεις
  • Η Επόμενη Μέρα

Ευχαριστούμε θερμά τους/τις συγγραφείς που ανταποκρίθηκαν με χαρά, συνέπεια και ποιότητα και πιο συγκεκριμένα τους/τις:

Έλενα Ακρίτα, Σπύρο Απέργη, Γιώργος Αργείτη, Ντορέττα Αστέρη, Daniel Valls, Daniel Vig, Ειρήνη Γαϊτάνου, Δήμητρα Γκασούκα, David Griffiths, Ξένια Κουναλάκη, Νίκος Κουραχάνη, Θεώνη Κουφονικολάκου, Τίνα Μανδηλαρά, Χρύσα Μελά, Παναγιώτη Μένεγο, Αλέξη Μπένο, Παντελή Μπουκάλα, Γιώργο Νικολαϊδη, Μάρω Πανταζίδου, Νάνσυ Παπαθανασίου, Κλειώ Παπαπαντολέων, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Παναγιώτη Σωπάκη-Βαλαλάκη, Φωτεινή Τζαβέλα, Sarah Jackson, Πρόδρομο Τσιαβό, Δημήτρη Χριστόπουλο.

Ευελπιστούμε ο προβληματισμός και οι σκέψεις που θα προκληθούν από την ανάγνωση του e-book να αποτελέσουν αφορμή να συναντηθούμε στους αγώνες για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Καλή ανάγνωση

Καλή ανάγνωση!

E-book«Δώσε φωνή σε όσους τη στερούνται»

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2020 19:24

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση