Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 15:55

Και ο όμιλος Μαρινάκη κατά της μελισσανιδίλας; Δείτε τα βίντεο

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

melisanidilaΚαι στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του Mega την Παρασκευή 29.5 και στην πρωινή εκπομπή του Σαββάτου "Mega γεγονότα" παρουσιάστηκε το πρόβλημα που δημιουργεί στις περιοχές Δραπετσώνα, Κερατσίνι, Πέραμα και Δ.Πειραιά ο αέριος ρύπος της μελισσανιδίλας. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μαρινάκης, δίνοντας βήμα σ'αυτή τη φάση στον δήμαρχο Χρ.Βρεττάκο και στην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, που τα είπαν πολύ καλά και οι δύο σχετικά με το δηλητήριο που μολύνει αυτές τις περιοχές εδώ και πέντε χρόνια, στρέφεται κατά του Μελισσανίδη;  Και από καραμπόλα και κατά του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κ.Χατζηδάκη, που εδώ και ένα χρόνο μα εντελώς τρία πουλάκια κάθονταν. Όπως και ο προηγούμενος δηλαδή, κ. Σ.Φάμελλος, για να μην ξεχνιόμαστε. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η παρέμβαση του Μαρινάκη θα συντείνει στη λύση του προβλήματος της μελισσανιδίλας. 

Πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου εμπλέκονται μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής και της πολιτικής ζωής, έχουμε μάθει από τη ζωή και κρατάμε μικρά καλάθια. Κι αυτό διότι ότι επιλέγουν να προβάλλουν και να προωθήσουν, από θέση το συνδέουν άμεσα ή έμμεσα με τα συμφέροντά τους, και παίζοντας διάφορα παιχνίδια το συσχετίζουν συνήθως με ποικίλα ανταλλάγματα. Καλοδεχούμενη φυσικά η "βοήθεια" του Μαρινάκη, όμως είναι απαραίτητο να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και το μυαλό μας σε εγρήγορση.

 Υπήρξε κι ένα σημείο στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων που μας έβαλε σε σκέψη. Προς το τέλος λοιπόν ο ρεπόρτερ αναφέρει ότι η Oil One τον Μάρτιο του 2020 ζήτησε να διοχετεύει τα απόβλητά της όχι αποκλειστικά στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ με την οποία είναι συνδεδεμένη, αλλά και κατ'ευθείαν στην θάλασσα. Μιλάμε για απόβλητα που έχουν χαρακτηριστεί ως άκρως επικίνδυνα για το περιβάλλον και προφανώς και για τους ανθρώπους. Να μια χαρακτηριστική επιλογή που αυτοί που την πρότειναν αποφάσισαν εν ψυχρώ να διασπείρουν το θάνατο αδιαφορώντας για την υγεία του κόσμου. 

Μείναμε πάντως με την απορία, αν αυτό το αίτημα, που προφανώς από κάπου το έμαθε ο ρεπόρτερ, είναι γνωστό στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας και αν ναι, θα θέλαμε να μάθουμε πως αντέδρασαν. Ρωτάμε γιατί εμείς δεν το έχουμε υπόψη μας. 

Να σημειώσουμε επίσης ότι τα πρώτα χρόνια που η δυσοσμία αυτή έπνιγε όλη την περιοχή που αναφέραμε, η οσμή αυτή εκλυόταν και από τα σιφόνια εντός των κατοικιών και από τους υπόγειους συλλέκτες ομβρίων υδάτων. Κάτι που εδώ και καιρό δεν συμβαίνει πια. Πρόκειται για μια δυσοσμία που πια ζει και βασιλεύει μόνο στην ατμόσφαιρα. Τι άλλαξε λοιπόν;  

Μια ακόμα σκέψη έχει να κάνει με τα ιδιωτικά κανάλια που στο σύνολό τους αυτήν την είδηση της μόλυνσης στις περιοχές του Δ.Πειραιά εδώ και πέντε χρόνια βασικά την έχουν θάψει. Και φυσικά δεν ανακαλύψαμε την Αμερική τώρα, σχετικά με την δημοσιογραφική ποιότητα και ανεξαρτησία των καναλιών, ιδιωτικών και δημόσιων. Για μια ακόμα φορά όμως και εξ αιτίας της στάσης του Mega σ'αυτό το θέμα, φάνηκε η διαφορά.

Μία είναι η αποδεδειγμένη αλήθεια στο θέμα των ΜΜΕ. Μια ανεξάρτητη δημοσιογραφία που τηρεί τα υψηλά στάνταρ της καλής δημοσιογραφίας, είναι δυστυχώς ένα διαρκές ζητούμενο σ'αυτήν την χώρα, και που αν υπήρχε τα πράματα στην χώρα μας και στην ζωή των πολιτών θα μπορούσαν να ήταν αρκετά καλύτερα. Κρίμα, γιατί και αξιόλογοι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι υπάρχουν και ένα μεγάλο κοινό που θα τους έδινε τη σημασία που αξίζουν.   

Ακολουθούν τα δύο βίντεο 

Το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 31 Μαΐου 2020 10:27
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση