Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 10:57

Η ευρωπαϊκή πρωτιά της Καρδίτσας στη χρήση ποδηλάτου άραγε θα μας εμπνεύσει;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

podilato1Σ.Δ: Αυτούς τους μήνες της καραντίνας και του lockdown πληροφορηθήκαμε ότι πολλαπλασιάστηκαν οι παραγγελίες και πωλήσεις ποδηλάτων. Καλό αυτό και για τους εργαζόμενους και για τους επιχειρηματίες ποδηλατάδες, αλλά  προπάντων για τον κόσμο που τα αγόρασε. Άμα μάλιστα αρχίσει να τα χρησιμοποιεί και στις καθημερινές του μετακινήσεις κι όχι μόνο στις βόλτες, αυτό τελικά θα αποβεί καλό όχι μόνο για την υγεία του σώματος και της ενδυνάμωσής τους αλλά θα παίξει ρόλος και στην απασφάλιση της χαρούμενης ελευθερία τους. Να προσθέσουμε επίσης και το αυτονόητο, ότι δηλαδή θα συμβάλουν οι ποδηλάτες και στην καθαρότητα της ατμόσφαιρας της πόλης κάτι που συνέβη και τις μέρες της καραντίνας που είχαν περιοριστεί οι μετακινήσεις.

Τις μέρες πάντως της καραντίνας στο λιμάνι του Πειραιά, στους γύρω δρόμους και αργότερα στην περιοχή της ανάπλασης στα Λιπάσματα Δραπετσώνας οι άνθρωποι με ποδήλατα είχαν πολλαπλασιαστεί αισθητά.

Τι μένει για να βοηθηθεί επαρκώς η χρήση ποδηλάτου; Να φτιαχτούν όσο πιο γρήγορα γίνεται ασφαλείς ποδηλατόδρομοι και μέσα στις μεγάλες μας πόλεις. Η Καρδίτσα είναι ένα καλό παράδειγμα. Όπως και οι δύο πόλεις που θυμήθηκα ότι ένας αλλοτινός μου εαυτός είχε πάθει την πλάκα του με το πλήθος των ποδηλατών που κυκλοφορούσαν στου δρόμους της χιονισμένης Κοπεγχάγης και του πολύχρωμου Άμστερνταμ από το πρωί μέχρι τις βραδυνές ώρες. Όλα όμως τα σχετικά που επέτρεπαν στους κάθε ηλικίας Δανούς κι Ολλανδούς να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια και άνεση σε όλους τους δρόμους της πόλης τους ήταν σε πολύ καλή κατάσταση.

 Το 2017 η Καρδίτσα έδωσε το στίγμα της πετυχαίνοντας να διακριθεί μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών πόλεων στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το 2018 με προσεκτικά συντονισμένες δράσεις κατάφερε να μπει στον ευρωπαϊκό χάρτη της βιώσιμης μετακίνησης και να αναδειχθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων μικρών ευρωπαϊκών πόλεων.

 Το 2019 η Καρδίτσα απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει και ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους της.

Συγχαίρουμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε η Καρδίτσα μας να λάβει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”. 

Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια σε όλους τους δημότες της Καρδίτσας, που καθημερινά παίρνουν το ποδήλατό τους και δείχνουν το καλό παράδειγμα της βιώσιμης μετακίνησης.

Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του Δήμου που έδωσαν την ψυχή τους ώστε να πραγματοποιηθούν και να συντονιστούν οι δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τόσο του 2019 όσο και του 2018 και προηγούμενες.

 

Συγχαρητήρια επίσης, στην προηγούμενη και στη νυν Δημοτική Αρχή που δούλεψαν για το αποτέλεσμα. Η μεν πρώτη, καθ’ όλη την περασμένη πενταετία και μέχρι 31/8/2019, άνοιξε τον δρόμο κι έθεσε τις βάσεις για την αναγνώριση και τις διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η δε δεύτερη συνέχισε την επιτυχημένη συνταγή που παρέλαβε, μέχρι την 22/9/2019 που έληξε ο διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.

Οι πρόσφατες επιτυχίες της Καρδίτσας στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, ανεξάρτητα από το ποιοι κόπιασαν και εργάστηκαν γι’ αυτές, ανήκουν τελικά σε όλους τους δημότες και περισσότερο σε εκείνους που με την καθημερινή συμπεριφορά τους συμβάλλουν ώστε η Καρδίτσα να δείχνει σε όλη την Ευρώπη τον βιώσιμο δρόμο.

Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας

Πηγή:  trikalanews.gr  

Του Άλκηστη Γεωργίου: Ο αυτοδίδακτος Βαγγέλης Κακαργιάς ίδρυσε την Curba Handmade Bicycles σε ένα εργαστήριο στην αυλή του σπιτιού του:  Τα πιο ιδιαίτερα χειροποίητα ποδήλατα φτιάχνονται στην Καρδίτσα 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 12:04
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση