Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 17:49

"Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει", η μικρού μήκους ταινία του Βασίλη Κεκάτου

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sgt2Η διάρκειας 13' ταινία με τίτλο «Όταν Κοιμάσαι Ο Κόσμος Αδειάζει» έχει τον ίδιο τον Κεκάτο ως εκφωνητή, να διαβάζει ένα κείμενο που μοιάζει με απόσπασμα ημερολογίου, καθώς εναλλάσσονται πλάνα από εγκαταλελειμμένα κτήρια και τοπία με λιγοστούς ανθρώπους.
Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας: «Μια επιδημία έχει πλήξει την ανθρωπότητα. Οι άνθρωποι απ' άκρη σ' άκρη της Γης κοιμούνται και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξυπνήσουν. Ελάχιστοι είναι αυτοί που δε μολύνθηκαν• ανάμεσά τους και ένα αγόρι που ερωτεύτηκε ένα κορίτσι ακριβώς πριν το ξέσπασμα της επιδημίας. Με μια παλιά κάμερα προσπαθεί να αποτυπώσει όση ομορφιά έχει απομείνει, έτσι ώστε να τη δει το κορίτσι όταν ξυπνήσει».

Αφήγηση συνειρμική, με σημεία σποραδικού λυρισμού και χιούμορ αλλά διαρκή νοσταλγική ατμόσφαιρα, η ταινία του Κεκάτου είναι όσο ρομαντική χρειάζεται για να συγκινήσει. 

Βοηθάει φυσικά και η μουσική του Παύλου Παυλίδη, καθώς ακούγεται το κομμάτι «Περιμένω», το οποίο συμπληρώνει υπέροχα το μελαγχολικό φιλμ. 

 Kαλλιτέχνης: Βασίλης Κεκάτος. Τίτλος έργου: Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει. Έτος: 2020. Διάρκεια: 13΄

Σενάριο, σκηνοθεσία, εκφώνηση & μοντάζ: Βασίλης Κεκάτος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Βαλσαμής

Μουσική: Παύλος Παυλίδης

Σχεδιασμός Ήχου/Μιξάζ: Βάλια Τσέρου

Σχεδιασμός τίτλων & Αφίσα: Νίκος Πάστρας

Το έργο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του project ENTER, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση. H Στέγη και το Onassis USA δίνουν 120 ώρες σε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, ώστε να δημιουργήσουν μέσα στο σπίτι τους μια σειρά από νέα πρωτότυπα έργα τέχνης που θα δώσουν φωνή στο σήμερα. Let’s ENTER.

Δείτε  εδώ  την ταινία.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 18:00

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση