Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 20:23

Εξερευνήστε online την κοινωνία στα νησιά των Κυκλάδων πριν από 5000 χρόνια μέσα από μία έκθεση του '16

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

kykladesΚάθε φορά, από τις μετρημένες στα δάκτυλα των δυο χεριών, που βγήκα από το Μουσείο Κυκλαδίτικης Τέχνης θυμάμαι ότι αισθάνθηκα πιο ελαφρύς παρότι είχα φορτωθεί με νέες εικόνες έργων και λέξεων που τις συνόδευαν. Και αρκετές φορές κατάφερα να αρθρώσω μετά κάποιες σκέψεις σχετικά με την τέχνη, τους πολιτισμούς που μέσα τους άνθισε η συγκεκριμένη της έκθεσης και τις κοινωνίες με τις οποίες έπαιξε το παιχνίδι του αλληλοεπηρεασμού.  Και αν θυμάμαι καλά, ποτέ δεν έκλαψα τα λεφτά που πλήρωσα και που για να λέμε την αλήθεια ποτέ δεν ήταν και λίγα. 

 Τώρα το Μουσείο κάνει το άνοιγμα που σχεδόν επέλεξαν πολλά μουσεία, λέσχες, θέατρα και φεστιβάλ αυτές τις εβδομάδες του "μένουμε σπίτι" και δίνει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να περιηγηθούν κάποιες από τις εκθέσεις του. 

Μια από αυτές: Ανακαλύψτε τη δομή της κοινωνίας και τις ασχολίες των Κυκλαδιτών μέσα απο το online tour στην έκθεση Κυκλαδική Κοινωνία, ζωγραφίστε με τα παιδιά σας τα ειδώλια όπως εκείνα τα φαντάζονται και διαβάστε τις εκδόσεις του Μουσείου δωρεάν!

Μείνετε συντονισμένοι στα social media του Μουσείου για updates
και νέες δράσεις online.

Εδώ η εισαγωγή της ιστοσελίδας elculture  

https://cycladic.gr/page/kikladiki-kinonia-5000-chronia-prin

mailchi.mp/cycladic/home-activities-for-all

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 25 Απριλίου 2020 21:03
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση