Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020 16:28

Και ο δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και κάποιες δημοτικές παρατάξεις παίρνουν πρωτοβουλίες για το θέμα του κορωνοϊού

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

dimker74Υπάρχει μία κινητικότητα σχεδόν σε όλους τους δήμους της χώρας για το θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊού κι αυτό το καταγράφουμε στα θετικά. Το αναμενόμενο είναι πως άλλοι δήμοι είναι πιο δραστήριοι και προσφέρουν υπηρεσίες έγκαιρα, καλά οργανωμένες και πιο εύκολα προσιτές και άλλοι έχουν δρόμο ακόμα να κάνουν για να προσφέρουν όσα ουσιαστικά έχουν ανάγκη οι δημότες τους αυτές τις εβδομάδες. 

Εμείς θα αναρτήσουμε εδώ κάποιες πρωτοβουλίες του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και  προτάσεις και σχολιασμό τριών δημοτικών παρατάξεων που μας έστειλαν τις ανακοινώσεις τους.

 Η 1η πρωτοβουλία: Ο δήμος ανακοίνωσε μία καινούργια υπηρεσία του με τον τίτλο "Μείνε σπίτι - Δεν είσαι μόνος. Τηλεφώνησε στον Δήμο για τις άμεσες ανάγκες σου". 

Η ανακοίνωση

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στέκεται στο πλευρό όσων συμπολιτών μας έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες ώρες, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τη νέα κατάσταση λόγω του κορωνοϊού.

Στην πόλη μας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους, χωρίς οικογενειακή στήριξη και ανήκουν ε ευπαθείς ομάδες. Αν χρειάζεται να συνταγογραφήσουν ή να αγοράσουν φάρμακα ή να προμηθευτούν τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, μπορούν από την Παρασκευή 20 Μαρτίου να επικοινωνούν στα τηλέφωνα του Δήμου 213 20 74 656 και 213 2074 657.

Η υπηρεσία του Δήμου θα αξιολογεί το αίτημα και θα δίνει άμεσα την απαραίτητη βοήθεια.

Η 2η πρωτοβουλία του δήμου αφορά την αιμοδοσία που θα γίνει 13-15 Απριλίου.

Η ανακοίνωση

Σε αυτή τη δύσκολη πραγματικά περίοδο, όσοι/ες χρειάζονται αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστικό δείγμα στήριξης και αλληλεγγύης.

Έτσι, ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας και ο Σύλλογος Εργαζομένων του, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Π.Γ.Ν. «Αττικό», απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες να στηρίξουν την προσπάθεια για τη συγκέντρωση μονάδων αίματος και την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που παρατηρούνται στην χώρα μας λόγω της πανδημίας covid- 19.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να συμβάλλουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία θα πραγματοποιηθεί: στις 13,14 και15 Απριλίου 2020, 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ (έναντι Δημαρχείου Κερατσινίου- Ελ. Βενιζέλου 200) στην κινητή μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού  «το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας θα γίνει υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. «Αττικό».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκεκριμένη αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας.

Για την δήλωση ενδιαφέροντος και το κλείσιμο ραντεβού παρακαλούμε επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλέφωνα: 210 4615337- 210 4633489- 210 4006658 εσωτ. 102 (ώρες επικοινωνίας καθημερινά: 9 π.μ. - 2 μ.μ.).

Η 3η πρωτοβουλία αφορά την τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη δημοτών που την έχουν ανάγκη

Η ανακοίνωση

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο πλαίσιο των υποστηρικτικών μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους κατοίκους της πόλης. 

Από σήμερα, οι δημότες- δημότισσες του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με εξειδικευμένο προσωπικό ψυχικής υγείας μπορούν να καλούν στις αντίστοιχες Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας:

Κοινωνική Υπηρεσία: 210-4009093 (εσωτερικό από 131 έως 137)
Κέντρο Ρομά - Παράρτημα Διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας:
210-4317522 και 210-4630146
Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών: 210-4614575
Ώρες επικοινωνίας 9:00 π.μ. -2:00 μ.μ.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσιρίδης σε μία ανακοίνωσή του κάνει ένα σχόλιο στο "Δια περιφοράς" τρόπο που έγινε το 5ο τακτικό δημοτικό συμβούλιο, τις παρενέργειες που προκάλεσε και κάποιες προτάσεις για τα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Το άρθρο αυτό το ανάρτησε στις 30.3 με τον τίτλο "Φωνάξτε έναν πιτσιρικά να σας δείξει!"
 
Το άρθρο
Με τίτλο «Καταιγίδα αντιδράσεων για τις «δια περιφοράς» αποφάσεις» δημοσιεύεται ένα άρθρο στο ΜΥΟΤΑ. [το βρίσκετε αν θέλετε  στη διεύθυνση https://www.myota.gr/2020/03/24/]. 

Όπως λέει κι ο τίτλος, το άρθρο μιλά για τις δια περιφοράς αποφάσεις που παίρνονται από τα δημοτικά συμβούλια τελευταία με αφορμή τον κορωνοϊό. Αυτό έγινε πρόσφατα και στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα. Θα μπορούσε να γίνει με τηλεδιάσκεψη αλλά δεν υπάρχει, προς το παρόν τουλάχιστον, η δυνατότητα αυτή στον δήμο. Έτσι, όμως, εκφράζεται μεν η θέση των παρατάξεων (με ημέιλ) όμως, δεν γίνεται ο αναγκαίος διάλογος που άλλοτε διευκρινίζει απορίες, άλλοτε προκαλεί τροποποιήσεις ή βελτιώσεις. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια πρόσφατη απόφαση του ΔΣ στην οποία οι παρατάξεις τοποθετήθηκαν με ΥΠΕΡ ή ΚΑΤΑ δια μέσου της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Μεταξύ των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης ήταν η έγκριση ή μη ενός μεσοπρόθεσμου σχεδίου του δήμου, κάτι σαν τα πενταετή πλάνα της πάλαι ποτέ Σοβιετίας. Στους υπολογισμούς του προγράμματος αυτού, περιλαμβανόταν στα έσοδα και είσπραξη δημοτικών τελών ανάλογη με την ισχύουσα σήμερα. Λογικό είναι αυτό αφού η διοίκηση καθόρισε το δημοτικό τέλος και η διοίκηση κατήρτισε το πρόγραμμα. Η αντιπολίτευση ψήφισε ΟΧΙ στο μεσοπρόθεσμο κι έτσι αυτό εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Μια από τις παρατάξεις, όμως, ψήφισε ΥΠΕΡ, προφανώς θέλοντας να έχει ο Δήμος ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ερχόμενη σε αντίφαση με τον εαυτό της που είχε ψηφίσει ΟΧΙ στα δημοτικά τέλη. Πράγματι, τον Νοέμβρη είχε ψηφίσει μια πρόταση μείωσης του δημοτικού τέλους των κατοικιών και καταστημάτων σε αντίθεση με την διοίκηση. Σύμφωνα με εκείνη την στάση της, τώρα θα έπρεπε να μην εγκρίνει τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου. Όμως δεν το έκανε.

Αν η συζήτηση γινόταν ζωντανά, τέτοιο λάθος δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει. Θα σημείωναν οι άλλες παρατάξεις ότι το μεσοπρόθεσμο περιέχει ρυθμίσεις στα οικονομικά (όπως περιέχει και στα τεχνικά ζητήματα) με τις οποίες έχει διαφωνήσει (αφού ούτε το τεχνικό πρόγραμμα έχει ψηφίσει) και έτσι όλη η αντιπολίτευση θα ψήφιζε ΟΧΙ. Το λάθος έγινε λόγω του τρόπου ψήφισης των θεμάτων, δια περιφοράς, που δεν επέτρεψε τον ζωντανό διάλογο και την διαμόρφωση των θέσεων και της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης μέσα από αυτόν.

Λένε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργαστεί ένα σύστημα για να γίνονται οι συνεδριάσεις από απόσταση μεν, αλλά, ζωντανά. Η τεχνολογία έχει λύσει τέτοια ζητήματα πριν από πολλά χρόνια. Από τον δήμο δεν περιμένει κανείς τίποτε, είναι γνωστό πόσο πίσω από τις εξελίξεις τρέχει, το υπουργείο, όμως, μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον κορωνοϊό, θα έπρεπε ήδη να έχει προωθήσει την λύση. Για να μην γίνει πουθενά στην Ελλάδα το κωμικό ευτράπελο της Θράκης. Εκεί είδαμε τον ίδιο τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας που μας απαγορεύει συναθροίσεις και κυκλοφορία στους δρόμους με ύφος αυστηρό και σοβαρό, να έχει μαζέψει σε ένα δωμάτιο δεκάδες ανθρώπων για σύσκεψη κατά του ιού!!! Αν ακολουθήσουμε το παράδειγμά του θα τινάξουμε στον αέρα όλον τον κρατικό σχεδιασμό που αυτός έχει την ευθύνη να εφαρμόσει!!! 

Ελπίζουμε πως στις επόμενες συνεδριάσεις των Συμβουλίων σε όλη την Ελλάδα, και στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα (έστω και ασθμαίνοντας προς το τέλος της σειράς) θα υπάρξει η δυνατότητα της τηλεδιάσκεψης μέσω youtube ή μέσω οποιουδήποτε συστήματος επιλέξει το υπουργείο εσωτερικών. Αν δεν μπορούν οι ίδιοι, ας φωνάξουν έναν πιτσιρικά από το σπίτι (δεν μπορούμε πια να λέμε "από τον δρόμο") για να τους δείξει. 
Πάντως την πρωταπριλιά ενημερωθήκαμε ότι η δημ.αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας αποφάσισε ότι όσο διαρκεί η απαγόρευση τα δημοτικά συμβούλια θα γίνονται με τηλεδιάσκεψη. 
 
Την ανακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης Κερατσινίου Δραπετσώνας" που έγινε κι αυτή στις 30.3 με τον τίτλο "Μένουμε Δυνατοί αλλά δεν μένουμε σιωπηλοί" και έχει ως θέμα τις ανεπάρκειες της κεντρικής διοίκησης σε σχέση με τις ανάγκες του λαού αυτή την δύσκολη εποχή. Την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε  εδώ .
Τέλος ο Παντελής Καμάς εκ μέρους της "Δημοτικής Κίνησης Αλλάζουμε" ζήτησε μέτρα για την υποστήριξη των επαγγελματιών της πόλης μας και την στήριξη της Τοπικής Οικονομίας. 
Τα μέτρα  εδώ  
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Απριλίου 2020 07:36

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση