Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 20:18

Ο κόσμος πηγαίνει στο καλύτερο ή το χειρότερο;

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

s pinkerΟ Steven Pinker είναι ένας καναδικός-αμερικανικός γνωστικός ψυχολόγος, γλωσσολόγος και συγγραφέας της εκλαϊκευμένης επιστήμης. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και είναι γνωστός για την υπεράσπιση της εξελικτικής ψυχολογίας και της υπολογιστικής θεωρίας του νου.

 Στην ανάλυσή του με πρόσφατα στοιχεία σχετικά με την ανθρωποκτονία, τον πόλεμο, τη φτώχεια, τη ρύπανση και άλλα, ο Steven Pinker διαπιστώνει ότι είμαστε καλύτερα σε κάθε μία από αυτές σε σύγκριση με πριν από 30 χρόνια. Αλλά η πρόοδος δεν είναι αναπόφευκτη και δεν σημαίνει ότι όλα γίνονται καλύτερα για τον καθένα όλη την ώρα, λέει ο Pinker. Αντ' αυτού, η πρόοδος είναι η επίλυση προβλημάτων : όπως η αλλαγή του κλίματος και ο πυρηνικός πόλεμος ως προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

"Δεν θα έχουμε ποτέ έναν τέλειο κόσμο και θα ήταν επικίνδυνο να αναζητήσουμε ένα", λέει. "Αλλά δεν υπάρχει κανένα όριο στις βελτιώσεις που μπορούμε να επιτύχουμε εάν συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε γνώσεις για την ενίσχυση της ανθρωπότητας."

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 11:12
Σάκης Σιδηρόπουλος

Σταγονόμετρο

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση