Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 19:46

Γάλλος καλλιτέχνης δρόμου μεταμορφώνει βαρετά κτίρια σε όλο τον κόσμο σε έργα τέχνης

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

streetartΟ Γάλλος καλλιτέχνης του δρόμου Julien Malland, γνωστός και ως Seth Globepainter, δημιουργεί μία πολύχρωμη τέχνη του δρόμου σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλης κλίμακας τοιχογραφίες του απεικονίζουν συχνά τα παιδιά και εκρήγνυνται με χρώματα.

"Είμαι εμπνευσμένος από το περιβάλλον όπου ζωγραφίζω", είπε ο Malland στον Bored Panda. "Μπορεί η αρχική αιτία να είναι μια κοινωνική, πολιτισμική ή πολιτική κατάσταση ή μόνο το σχήμα του τείχους". Όταν ρωτήθηκε πόσο καιρό χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα έργο του, ο καλλιτέχνης δήλωσε: «Μπορεί να είναι λίγες ώρες για ένα μικρό έργο και για τους μεγάλους τοίχους - από τρεις ημέρες έως μία εβδομάδα».

 Ο καλλιτέχνης που γεννήθηκε το 1972 στο Παρίσι ήταν ενεργός από τη δεκαετία του '90. Έγινε γνωστός με δύο βιβλία για τα ταξίδια του και την τέχνη του δρόμου. Το τελευταίο λέγεται "Extramuros". Χρειάστηκε 3 χρόνια για να συλλάβει αυτή την  «σφαιρική εικόνα» του όταν ταξιδεύει και δημιουργεί σε χώρες όπως η Ινδία, η Κίνα, το Μεξικό, η Ινδονησία και το Βιετνάμ.

Πατώντας  boredpanda.com  θα σας εμφανιστεί η παρουσίαση 31 έργων του. 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 19:58

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση