Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 18:35

2020, έτος Γιάννη Χρήστου και η αλληλογραφία του με τον T.S Eliot

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

xristuΤο 2020 είναι έστω και άτυπα «έτος Γιάννη Χρήστου» –όπως το 2019 ήταν «έτος Νίκου Σκαλκώτα»–, καθώς στις 8 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, σε αυτοκινητικό δυστύχημα, σε ηλικία 44 ετών, ο διακεκριμένος έλληνας συνθέτης.

Ήδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 17 του προηγούμενου Ιανουαρίου, οργανώθηκε μία πρώτη συναυλία με έργα Γιάννη Χρήστου («Μουσική του Φοίνικα», «Πρώτη Συμφωνία», «Έξι Τραγούδια σε Ποίηση T.S. Eliot»), με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τον Μίλτο Λογιάδη και την μέτζο σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου. Προφανώς και άλλες εκδηλώσεις θα εμφανισθούν στην πορεία.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Φώντα Τρούσα "Η αλληλογραφία ανάμεσα στον Γιάννη Χρήστου και τον T.S. Eliot, αναφορικά με το μουσικό έργο «Έξι Τραγούδια σε Ποίηση T.S. Eliot»,  εδώ  τα "Έξι τραγούδια..." με Mezzo soprano την Ελπίδα Αμίτση και στο πιάνο η Κατερίνα Γκόλγκαρη,  εδώ  η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (Ηλιούπολις Καΐρου, 1926 - Αθήνα, 1970) από τη Βικιπαίδεια και εδώ  "Γιάννης Χρήστου: Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και φιλοσόφους της μουσικής του 20ού αιώνα"

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020 18:55

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση