Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 16:29

Καστράκι Δραπετσώνας, το έργο που κάποτε ξεκίνησε και η δημ.αρχή σιωπά για το τι μέλλει γενέσθαι και πότε

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
kastraki1Τρεις μήνες πριν τις εκλογές, τον Φεβρουάριο του 2019, στα κοινωνικά δίκτυα κυριαρχούσαν οι αναρτήσεις με τίτλο «Μπήκαν μπουλντόζες στο Καστράκι Δραπετσώνας».

Τότε οι αναρτήσεις έγραφαν ότι ξεκίνησε ένα τεράστιας σημασίας έργο για τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά!  
Οι φωτογραφίες έδειχναν τα εκσκαφικά μηχανήματα που μπήκαν στην έκταση του Καστρακίου  και επισήμαιναν ότι σε μια περιοχή που παρέμενε έρημη για χρόνια «έβαλαν μπρος» τις εργασίες με στόχο τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού. 
 Πριν από αυτές τις αναρτήσεις είχαν προηγηθεί δημοσιεύσεις για την απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου, για την διενέργεια αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού. Πάντα όλες οι αναρτήσεις ήταν σε μεγάλη δόση και έγκαιρα δημοσιευμένες με "καθυστέρηση δευτερολέπτου" από την ώρα εξέλιξης των συμβάντων.

Σήμερα δεν ακούγεται τίποτα για το έργο. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Οι μπουλντόζες έχουν αποσυρθεί από τον χώρο ( 20 περίπου στρέμματα). Ο  δημοτικός μηχανισμός δεν δημοσιεύει φωτογραφίες. Χάθηκε  η παλιά, θαυμαστή ετοιμότητα; Οι δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν δημοσιεύσει κάποια ανακοίνωση. Οι περίοικοι λένε ότι στην περιοχή υπάρχει απόλυτη ησυχία.
................................................................................................
Υπάρχει χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των εργασιών; Το ακολουθεί ο εργολάβος;  Έχει αλλάξει κάτι; Έχει προχωρήσει το έργο ή πήρε κάποια αναβολή και για πόσο χρονικό διάστημα; Ο εργολάβος εγκατέλειψε το έργο (ακούγεται κι αυτό); 
Οι δημότες πρέπει να ενημερωθούν επίσημα από τη δημοτική αρχή; Ποιος πρέπει να ενημερώσει για τις δυσκολίες, τις αστοχίες, τα προβλήματα, τα πως και τα γιατί για τη συνέχεια του έργου; 
Έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε τούβλο - τούβλο την εξέλιξη άλλων έργων και ... γι'αυτό σιωπή! Γιατί;
Πατώντας  drapetsini.blogspot.com  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο.
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Ιανουαρίου 2020 16:49

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 07-01-2020 14:09
Η κατασκευή ολόκληρων των μακρών τειχών κράτησε περίπου 6 χρόνια, προφανώς η υπεργολαβία που αφορούσε την Δραπετσώνα λιγότερο. Η 1η ανακατασκευή τους μετά τον Πελοποννησιακό πόλεμο κράτησε επίσης 3-4 χρόνια. Η 2η ανακατασκευή τους μετράει ήδη πέντε δημάρχους μιας θητείας και ειδικά για τον Βρεττάκο μπήκαμε στην δεύτερη θητεία του. Δεν τίθεται πια θέμα "απόδοσης στον λαό" του έργου. Μόνον από περιέργεια περιμένουμε να δούμε πότε θα τελειώσει.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση