Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 10:12

Εκτός από το μαύρο καλλιεργούν κι άλλα χρώματα στο Δήμο Κερατσινίου/Δραπετσώνας;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβάζω αρκετά συστηματικά τα διάφορα τοπικά μπλογκς και ιστοσελίδες που έχουν στο κέντρο τους τα θέματα του Δήμου μας. Τα περισσότερα βγάζουν πια μια απελπισία για όσα συμβαίνουν στο Δήμο. Ελεγχόμενη ακόμα, αλλά απελπισία.

Κάποια από αυτά, κάποιοι απ'αυτούς, έχοντας βιώσει την κατηφόρα της Δημαρχίας του κ.Μελά, είχαν τον πρώτο καιρό χαιρετίσει την εκλογή του κ.Τζανή και ήλπιζαν ότι τα πράγματα θα έπαιρναν την ανιούσα. Είχε εκλεγεί ένας δήμαρχος που η δημοτική του κίνηση τα τέσσερα χρόνια που ήταν στην αντιπολίτευση, είχε δημιουργήσει την δική της δυναμική, το δικό της ισχυρό ρεύμα, με προοδευτικό μάλιστα πρόσημο. Μας προέκυψε λοιπόν, ένας συνδυασμός που δεν είχε την επίσημη ευλογία κανενός από τα κόμματα του δικομματισμού. Για πρώτη φορά κι από μακρυά τα πράγματα φάνταζαν αισιόδοξα.

Πολύ γρήγορα όλο και πιο πολλοί άρχισαν να απογοητεύονται και να κρατούν αποστάσεις από τη Δημ.Αρχή. Αυτό εκδηλώθηκε κι από δημ. σύμβουλους της συμπολίτευσης - που ανεξαρτοποιήθηκαν - κι από τον ΣΥΡΙΖΑ κατ'αρχήν και κατόπιν και από τη ΔΗΜΑΡ, που απέσυραν την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του κ.Τζανή κι από αρθρογράφους που τραβάνε πια τα μαλλιά τους για τον τρόπο που ασκείται η εξουσία στο δήμο μας. Όλοι αυτοί ήταν συνεργάτες, συνοδοιπόροι, καλοπροαίρετοι δημότες που πίστευαν  - ο καθένας με τα δικά του κριτήρια και τις δικές του ιεραρχήσεις - ότι τα πράγματα θα μπουν σε μια καλή τροχιά, ότι όλα θα γίνοταν με το σωστό και νόμιμο τρόπο, ότι θα ξεκινούσαν έργα σοβαρά και ουσιαστικά. Αντί αυτών λες και έχει πέσει ακρίδα στο Δήμο και όλα δίνουν την αίσθηση μιας ερήμωσης εις βάθος όπου είναι εμφανές το στίγμα της μέσας διάλυσης. Όσοι εμπλέκονται στις δημοτικές διαδικασίες αντιμετωπίζουν καθημερινά μία Δημ.Αρχή που είναι ανίκανη να σεβαστεί τον εαυτό της και ως εκ τούτου και την αντιπολίτευση. Η εμπιστοσύνη σ'αυτόν τον δήμο είναι είδος προς εξαφάνιση. Υπεκφυγές, αποφυγή ή αοριστία απαντήσεων σε ερωτήσεις που τίθονται, ετσιθελισμοί, έργα εν κρυπτώ, προχειρότητες και εν αφθονία όλες εκείνες οι πολιτικές συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν μία εξουσία αυταρχική κι αλαζονική.  

Το τελευταίο που έχει ανέβει στην ατζέντα των επικριτικών πια αρθρογράφων, αλλά και πολλών συμβούλων, είναι η ευκολία που σκορπίζει ο κ.Τζανής το δημόσιο χρήμα. Λες και είναι δικό του, λες και το έβγαλε με τον ιδρώτα του. Και το κάνει αυτό λες και πως αυτή η σπατάλη δεν θα έχει κανένα αντίκτυπο σε όλους εμάς τους δημότες. Μόνο που πια θα έχει και το γνωρίζουν όλοι. Εδώ λοιπόν, παρούσα η ευκολία του άρπα κόλα, αλλά και τα διδακτορικά της  παρατυπίας. Η ευκολία, οι παρατυπίες/ανομίες, αλλά και η απουσία παραγωγής ουσιαστικού έργου. Το λένε πια όλοι και το λένε με χίλιους τρόπους.  Μιλούν π.χ γι' αυτόν τον ανεξέλεχτο πολλαπλασιασμό των μελετών των 20χιλ. ευρώ, που έχει το δικαίωμα να αναθέτει απ'ευθείας ο δήμαρχος. Πώς θα γίνει να δημοσιοποιηθούν αυτές οι εν κρυπτώ αναθέσεις, να μάθουμε κι εμείς που χαρίζονται αυτά τα λεφτά; Είναι δυνατόν να μη μπορεί να ελεγχθεί η Δημ.Αρχή, είτε από το Δημ.Συμβούλιο - που άραγε έχει εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες παρέμβασής του; - και τις εσωτερικές υπηρεσίες του δήμου, είτε από τις εξωτερικές αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες; Είναι δυνατόν να μην μπορεί να σταματήσει η αυθαιρεσία και η ασυδοσία σ'έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας μας; Είναι δυνατόν να μη μπορεί να σταματήσει ο καλπασμός των καβαλημένων καλαμιών, η εκπομπή των δηλητηριωδών αερίων της φανφαρόνικης απεραντολογίας από τους υπερήφανους για τα δημοκρατικά τους φρονήματα Δραπετσωνίτες και Κερατσινιώτες; Είναι;

Στους αγρούς και στα χωράφια όπου έχουμε μονοκαλιέργεια, είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, πως όλοι όσοι εμπλέκονται σ'αυτήν την παραγωγή, στο τέλος θα τους κλαίνε και οι ρέγγες. Αν μάλιστα συμβαίνει να καλλιεργείται μόνο το μαύρο, τότε μες το σκοτάδι του θα πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον και κανένας μας δε θα μείνει όρθιος. Και να κλείσουμε με την ερώτηση του τίτλου. Αν λοιπόν, καλλιεργούν κι άλλα χρώματα, τότε κάποιοι εθελοντές(;) πρέπει επειγόντως ν'ανάψουν τα φώτα, γιατί μες το σκοτάδι της εξουσίας δεν βλέπουμε ούτε τη μύτη μας. Να τα δούμε, μήπως και γίνουμε πιο αντικειμενικοί. Να τα δούμε υπό το φως του τι μπορεί να γίνει και ποιες ανάγκες έχουν προτεραιότητα να καλυφθούν.

  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013 04:48
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση