Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 18:56

Από το 2020 και στις Βρυξέλλες θα φυτεύουν ένα δένδρο για κάθε νεογέννητο

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

treeΑυτό θα έπρεπε να είναι ένας παγκόσμιος νόμος! Αυτή η απλή περιβαλλοντική πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα του Βελγίου είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που θα πρέπει να λάβουν υπόψη πολλές χώρες , κι όλοι οι δήμοι. Η ιδέα είναι ότι κάθε παιδί που γεννιέται γιορτάζεται με τη φύτευση ενός δέντρου. Μια εντυπωσιακή πρόταση που αποτελεί μέρος του “Σχεδίου για το Κλίμα” που είχε πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον Μάιο του 2018.

 

Από το έτος 2020, για κάθε μωρό που θα εγγράφεται στα δημοτολόγια, οι γονείς του θα λαμβάνουν μια επιστολή με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να πραγματοποιήσουν αυτόν τον… εορτασμό. Πρέπει να φυτεύουν ένα δέντρο με το όνομα του παιδιού που γεννήθηκε, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα αναφέρονται στην επιστολή. Το  «Σχέδιο για το Κλίμα» έχει ως στόχο να μειώσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και να καταστήσει την περιοχή πιο ικανή να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Αυτή η πρόταση που βαπτίστηκε «Baby Boom» είναι ήδη γεγονός από το 2002 στη Λοζάνη της Ελβετίας και στην Κύπρο από το 2015, όπου φυτεύονται δέντρα για όλα τα νεογέννητα.

Το να φυτεύει ένας γονιός ένα δέντρο είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσει τον ¨ερχομό¨ ενός παιδιού. Είναι μία πράξη που συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα, μία νέα αρχή. Τα παιδιά γίνονται ανάδοχοι αυτών των δέντρων που φύτεψαν οι γονείς κατά τη γέννηση τους, μέσα από μια διαδικασία που τονίζει την αλληλένδετη πορεία τους. Επίσης οι δεντροφυτεύσεις αποτελούν μέτρο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και βελτίωσης της ποιότητας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής μας.

Στην Κύπρο διαπίστωσαν οι αρχές ότι αυτή η Πρωτοβουλία η οποία άρχισε το 2015, αγκαλιάστηκε από πολλές τοπικές αρχές και τους νεαρούς γονείς οι οποίοι με χαρά φροντίζουν το δέντρο τους και επισκέπτονται συχνά το πάρκο με τα παιδιά τους λόγω αυτής της συναισθηματικής σύνδεσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 10:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση