Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 16:30

Κόλαση το Παλατάκι από τους αγώνες αυτοκινήτου Drift μέσα στην καταπατημένη από τον ΟΛΠ δημοτική έκταση

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

driftΟι κάτοικοι του Χατζηκυριάκειου έζησαν το Σάββατο 7/12/19 μία κόλαση από τα καυσαέρια, τους καπνούς από τα φλεγόμενα λάστιχα, τους εκκωφαντικούς βρυχηθμούς των θηριωδών κινητήρων και τις τρομακτικές εκρήξεις των εξατμίσεων των ειδικών 'πειραγμένων' αυτοκινήτων που συμμετείχαν στους αγώνες δεξιοτεχνίας "drift", δηλ. οδήγησης 'με τις μπάντες'.

Παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, τις καταγγελίες μας στους αξιωματικούς υπηρεσίας της Αστυνομίας και του Λιμενικού και στον πρόεδρο της Α' Κοινότητας ο οποίος προσήλθε επί τόπου και ειδοποίησε και τον Δήμαρχο και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, το όργιο αέριας και ηχητικής ρύπανσης από τους αγώνες συνεχίστηκε μέχρι τις 10 το βράδυ και είναι προγραμματισμένο να συνεχιστεί και σήμερα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ με μικρή διακοπή το μεσημέρι.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ:
-Την Περιφέρεια Αττικής που έδωσε άδεια να διεξαχθούν αυτοκινητιστικοί αγώνες υπερυψηλής όχλησης μέσα σε κατοικημένη περιοχή του Πειραιά, χωρίς συνεννόηση με την Αντιπεριφέρεια Πειραιά, τον Δήμο Πειραιά και την Α' Κοινότητα Πειραιά στην οποία ανήκει το Παλατάκι, ούτε καν κοινοποίηση της απόφασής της.
- Το Λιμεναρχείο Πειραιά που έδωσε τη συγκατάθεσή του για τοξικές και θορυβώδεις μη λιμενικές δραστηριότητες μέσα στη λιμενική ζώνη ευθύνης του, παραβιάζοντας το καθήκον του να προστατεύει την υγεία και την ηρεμία των πολιτών.
- Τον Κινεζικό ΟΛΠ-COSCO που έχει το θράσος να παραχωρεί τη Δημοτική έκταση στο Παλατάκι που νέμεται παράνομα και σε τρίτους για μη λιμενικές δραστηριότητες σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
 
ΖΗΤΑΜΕ από το Συμβούλιο της Α' Κοινότητας και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά να εξετάσουν το θέμα και να εκδώσουν σχετικές αποφάσεις το συντομότερο.
 
Ανεξάρτητη αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση Πειραιά   "Ενεργοί πολίτες Α' Κοινότητας- ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!
Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη & Σωτήρης Αλεξόπουλος
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 16:37

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση