Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2019 20:09

Βίντεο του δημ.συμβούλου Γιώργου Τσιρίδη για την περιοχή Ανάπλασης της πρώην Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)
anaplasi11Στην περιοχή ανάπλασης στη Δραπετσώνα (περίπου 640 στρέμματα) έχουν προταθεί διάφορα σχέδια, άλλα μεγαλεπήβολα κι άλλα ταπεινά. Σημασία δεν έχει τι ονειρεύεται κανείς, αλλά, τι μπορεί να πραγματοποιήσει.
Σήμερα, στο τέλος του 2019, τρέχουν στην περιοχή μας κάποιες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την περιοχή της ανάπλασης της βιομηχανικής ζώνης. Αυτές είναι η ευκαιρία μας. Να προχωρήσουμε στην πολεοδόμηση της περιοχής, με δημόσιο σχεδιασμό και ιδιωτικές επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές, θα αναπτύξουν την περιοχή, θα ανεβάσουν τις αξίες των ακινήτων και θα βγάλουν την πόλη από το τέλμα.
Με το 50-60% της γης να παραχωρείται στον δήμο, με υποχρεωτική εισφορά σε χρήμα των ιδιωτών προς τον δήμο και με δύο μητροπολιτικά πάρκα 150-200 στρεμμάτων.
Ας μην χαθεί μια ακόμα ευκαιρία.
Οι σκέψεις αυτές γίνονται για τον δημόσιο διάλογο που πρέπει να αναπτυχθεί ώστε ο δημότης, ενημερωμένος, να μπορεί να εκφέρει αξιόπιστη γνώμη.
 
Το βίντεο που ανήρτησα στο youtube πραγματεύεται ακριβώς αυτό το ζήτημα εξετάζοντας τις προτάσεις που βρίσκονται αυτόν τον καιρό στο τραπέζι.
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 18:25

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 30-11-2019 12:24
Παίρνοντας υπόψη την προτροπή του προλόγου "Σημασία δεν έχει τι ονειρεύεται κανείς, αλλά, τι μπορεί να πραγματοποιήσει", νομίζω η πρόταση του Γιώργου Τσιρίδη είναι ολοκληρωμένη, ρεαλιστική, συμφέρουσα και πραγματοποιήσιμη.
Θα πρόσθετα αφού υπάρχει τόσο μεγάλη επιθυμία απαλλοτρίωσης, αυτή να πραγματοποιηθεί "εις βάρος" της OILONE, και των τσιμέντων ώστε το δημόσιο χρήμα που θα δαπανηθεί να δοθεί προς επέκταση, προς κάλυψη ολόκληρων των 640 στρεμμάτων και τις ένταξης τους στο γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση