Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 07:29

Στον φίλο μου το Νίκο ή όταν ο Γκάντι τρόμαξε από τα εμβόλια

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

fanis11Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και τώρα ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε τον γνώριμό μας εισβολέα, την γρίπη, που μπαίνει φουριόζα στη ζωή μας, την απορρυθμίζει για λίγο με τα συμπτώματα της και χάνεται ξαφνικά για να ξανάρθει με το καλό,  του χρόνου.

Στην ώρα τους, ξεπρόβαλαν και οι επιλεγμένοι ως ιδανικοί παρουσιαστές (κράχτες, κήρυκες, πωλητές, διαφημιστές, προπαγανδιστές, όπως θες τους λες ), γνωστά και άγνωστα πρόσωπα από την τηλεόραση και από το ραδιόφωνο.

Στόχος τους, η προβολή μέσω εκπομπών, αποκλειστικών κειμένων, χωρίς αντίλογο δηλαδή, που θα λειτουργήσουν ως πλύση εγκεφάλου, ικανή να ενισχύσει την πίστη των εμβολιολατρών για το τρέχον εμβόλιο της γρίπης, αλλά κυρίως να κάμψει την σθεναρή αντίσταση που προβάλλουν οι εμβολιομάχοι θεατές και ακροατές, πασών των ηλικιών.

Λόγω επικαιρότητας αντιγράφω κατά λέξη ένα μικρό κείμενο του γνωστού σε όλη την υφήλιο Μαχάτμα Γκάντι που το 1921 διατύπωσε τις παρακάτω απόψεις του:

εποχής μας, η οποία δεν απαντάται ούτε ανάμεσα στις λεγόμενες πρωτόγονες φυλές του κόσμου."Ο εμβολιασμόςείναι μια βάρβαρη πρακτική και μια από τις πιο θανατηφόρες ψευδαισθήσεις της fanis12

Όσοι είναι αντιρρησίες συνείδησης στον εμβολιασμό θα πρέπει, φυσικά, να έχουν το θάρρος να αντιμετωπίσουν όλες τις κυρώσεις ή τις διώξεις οι οποίες ενδέχεται        να τους επιβληθούν από το νόμο και να παραμείνουν μόνοι, αν χρειαστεί, εναντίον όλου του κόσμου, για την υπεράσπιση της πεποίθησής τους."*

Θα βρεθούνε σίγουρα κάποιοι αναγνώστες που θα μου πουν εκνευρισμένοι:

"Και τι μας νοιάζει εμάς ρε φίλε τι έλεγε ο Γκάντι για τα εμβόλια; Ο Γκάντι δεν ήτανε γιατρός.  Και αφού δεν ήτανε γιατρός πώς μας δίνει και συμβουλές ο κύριος Γκάντι; "

Σωστά πολύ σωστά. Εγώ όμως πώς να κρατηθώ τώρα και να μη βάλω τις φωνές; Πώς να μη βγάλω αυτά που έχω μέσα μου και με χαλάνε;

Απαντάω λοιπόν:

Η πολυτάλαντη Έλενα Ακρίτα, η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη που την ακούω κάθε μεσημέρι, ο καλός δημοσιογράφος Άρης  Χατζηστεφάνου, ένας φίλος μου από τους πιο αγαπητούς, κάποιοι διακεκριμένοι καλλιτέχνες και εκατοντάδες άλλοι φανατικοί εμβολιολάτρες, ούτε κι αυτοί είναι γιατροί! Είναι πρόσωπα καταξιωμένα, επιτυχημένοι στη δουλειά τους, αξιόλογοι και σεβαστοί, όμως γιατροί δεν είναι.

Η διαφορά τους με τον Γκάντι είναι σ' ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Είναι στο πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας την υπέρτατη δημοκρατική " εντολή " που ζητάει τον απόλυτο σεβασμό μας στην διαφορετική άποψη του άλλου ως ισότιμη με την δική μας!

Ο Γκάντι λέει αυτό που πιστεύει χωρίς να έχει διόλου κατά νου την τιμωρία ή την καταδίκη κανενός διαφωνούντος.

Και εδώ ευλογείται η δική μου στάση κατήγορου απέναντι σε όλους τους αξιότιμους, επώνυμους και ανώνυμους που προανάφερα.

Η επιλογή τους να καταταγούν στο στρατόπεδο των εμβολιολατρών είναι γούστο τους και καμποϊλίκι  τους, όμως δεν σταματάει δυστυχώς μόνο εκεί. Συνεχίζεται χωρίς κανέναν ενδοιασμό με δημόσιες δηλώσεις που δείχνουν ότι δεν θα είχαν καμία αντίρρηση να δουν τον Γκάντι και όλους τους "Γκάντι" σε διατεταγμένη αυστηρή απομόνωση. Θα χαιρόντουσαν ανακουφισμένοι, με μια εξαναγκασμένη αναχώρησή τους προς άλλους τόπους αλαργινούς και ξένους. Θα ζητωκραύγαζαν ως νικητές στημένου αγώνα αν μάθαιναν ότι απαγορεύτηκε η εγγραφή των ανεμβολίαστων  παιδιών στο σχολείο.

Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή έτυχε ο Γκάντι και οι άλλοι να ανήκουνε στα εκατομμύρια πλέον συνειδητούς εμβολιομάχους, σιωπηλούς και μαζεμένους από κάποιο διάχυτο φόβο μιας επερχόμενης βίας.

Δηλώσεις λοιπόν θέσεις και συμπεριφορές που δεν πιστεύεις ότι προέρχονται από ανθρώπους δημοκράτες και αριστερούς αλλά από κάποιους υπερσυντηρητικούς, υπεραντιδραστικούς με ομοιότητες ολίγον φασιστάκου και αρκούντως ρατσιστούλη.

Κλείνω συνεχίζοντας να πιστεύω ότι στις μέρες μας ο αληθινός δημοκράτης είναι πράγμα πολύ δύσκολο και ο αληθινός αριστερός πράγμα αδύνατον. ( Άντε, σχεδόν αδύνατον. )

Υ.Γ.  Πότε αλήθεια θα απαντηθεί το σοβαρότατο ιατρικό ερώτημα:

Σε μια νόσο χαρακτηρισμένη ως μεταδοτική, τον πρώτο νοσήσαντα ποιός τον κόλλησε;                   

Πώς ασθένησε ο πρώτος τέλος πάντων;

Όσο το ερώτημα δεν απαντιέται εμένα το μυαλό μου θα πηγαίνει μόνο στο κακό.

Και τι κακό!

Να διαγράφεται όλη η ιστορία της ιατρικής και να ξαναγράφεται από την αρχή!

*Το απόσπασμα αυτό μπορεί να βρεθεί στο "Κεφάλαιο VI - CONTAGIOUS DISEASES: SMALL-POX":

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΧΑΤΜΑ GANDHI

Μετάφραση από τα Χίντι

 Α. RAMA IYER, Μ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 15:44

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση