Κυριακή, 07 Απριλίου 2013 08:56

Η/Το ΟΝΕΙΡΟΖΟΥΜ χαράς ευαγγέλιο, βγήκε τo 18ο κι όσοι πιστοί προσέλθετε.

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συννεφιασμένη Κυριακή σήμερα, μέσα μας κι έξω, και μετράω ότι από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε η ΟΝΕΙΡΟΖΟΥΜ - η θρυλική εφημερίδα του 1ου Λυκείου Κερατσινίου - έχουν περάσει 6 χρόνια, 3 μήνες και κάτι μέρες. Μόνο;

Τότε υπεύθυνοι καθηγητές της έκδοσης ήταν ο Θεολόγος Ιγνατιάδης και η Σοφία Μπακολουκά. Οχτώ σελίδες είχε εκείνο το 1ο ασπρόμαυρο φύλλο και κεντρικό τίτλο «Τρεις στους τρεις». Εννοώντας μ'αυτόν πως τρεις στόχους είχε η σχολική κοινότητα εκείνη τη χρονιά. Να της παραδοθεί το νέο κτίριο που βρισκόταν στον Αγ.Μηνά – κάτι που τελικά έγινε τέσσερα χρόνια αργότερα – να διατεθεί λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών στο προσωρινό κτίριο επί της Κατράκη - που δεν έγινε - και να ξαναλειτουργήσει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, που λειτούργησε τελικά μετά από τρία έτη.

Στα χρόνια που ακολούθησαν οι σελίδες των φύλλων σιγά σιγά αυξήθηκαν, η ύλη έγινε πιο πλούσια, ο αριθμός των μαθητών που συμμετείχαν μεγάλωνε, κάποιες σελίδες έγιναν χρωματιστές και απόκτησε και χορηγούς. 

Από τον Δεκέμβριο του 2010 – φύλλο 13ο – υπεύθυνοι καθηγητές ανέλαβαν ο Γιάννης Παππάς και λίγο αργότερα προστέθηκε και η Αγγελική Μανδοπούλου.

Αυτές τις μέρες έφτασε στα χέρια μας το 18ο φύλλο, με πλούσια ύλη που απλώνεται στις 24 σελίδες του. Με ένα πάρα πολύ όμορφο εξώφυλλο, αλλά και οπισθόφυλλο, σχεδιασμένα από μαθήτριες του σχολείου, που σε προδιαθέτουν ότι κάτι καλό κρύβει στα ενδότερα αυτό το φύλλο. Όντως αυτό διαπιστώσαμε. Διαβάσαμε λοιπόν, κείμενα πολλά, καλά και με θέματα ενδιαφέροντα. Οι μαθητές που αρθρογραφούν είναι και από τις τρεις τάξεις του Λυκείου και το κάνουν αυτό λες και έχουν αφομοιώσει την εμπειρία των προηγουμένων αρθρογράφων. Γι'αυτό και το αποτέλεσμα είναι έξοχο.

Οι αναγνώστες του φύλλου αυτού, ανάμεσα στα άλλα κλασσικά θέματα, θα βρουν ένα άρθρο για την Κατερίνα Γώγου, μία συνέντευξη  που πάρθηκε μετά από μία επίσκεψη μαθητών στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, κάποια εύστοχα άρθρα για τη βία στα σχολεία - που ελπίζουμε να επηρεάσουν προς το καλύτερο όλους τους μαθητές. Επίσης θα βρουν μία έρευνα για τι κάνουν οι μαθητές στον ελεύθερο χρόνο τους και τι προβλήματα αντιμετωπίζουν αυτή τη περίοδο, μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εν είδη απολογισμού, με αρκετούς τελειόφοιτους του σχολείου, όπως και άρθρα για παραστάσεις, βιβλία , ταινίες και αθλητικές εκδηλώσεις.

Όσοι ενδιαφερθούν να διαβάσουν τόσο αυτό το τελευταίο φύλλο, αλλά να ρίξουν και ματιές και σε όλα τα προηγούμενα τεύχη, αρκεί να πατήσουν   εδώ  . Επίσης σας πληροφορούμε ότι το σχολείο είναι διχτυομένο και στο fb και σας εμφανίζεται ο τοίχος του αν πληκτρολογήσετε "1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου – Νέα". 

Ευχόμαστε στους υπεύθυνους καθηγητές και στους μικρούς αρθρογράφους καλή δύναμη και εις ανώτερα, αυτό δηλαδή, που ποτέ δεν εξαντλείται. Διότι παιδιά ως γνωστόν, από τα πολύ παλιά τα χρόνια, οι κορυφές - που υπάρχουν από τη στιγμή που θα τις οραματιστούμε -  μας περιμένουν για να τις κατακτήσουμε. Και είναι μία προσπάθεια αυτή που αξίζει ο κόπος να γίνει και τις πιο πολλές φορές είναι άκρως απολαυστική για τους φίλους αυτού του επικίνδυνου σπορ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2013 07:42
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση