Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019 16:08

ΑΕΡΑΣ, η αληθινή απόλαυση του παιχνιδιού, της Όλιας Λαζαρίδου

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

olia5Δεν ξέρω για άλλους , αλλά εμένα, κάθε φορά που καταπιάνομαι μ' ένα καινούργιο ρόλο, ξυπνάνε και κονταροχτυπιούνται μέσα μου διάφορες φωνές. Χαμός γίνεται.
Άλλες έρχονται απ' τα έγκατα και κραυγάζοντας, σπρώχνουν επιτακτικά να ακουστούν - τώρα που βρήκαν την ευκαιρία-
άλλες - οι φωνές της ευκολίας - προτρέπουν να μη κουραστείς, ποιος ο λόγος...Κάνε αυτά που ήδη ξέρεις καλά και είναι υπεραρκετό.
Άλλες φωνές είναι της αλαζονείας. Σου ψιθυρίζουν ότι κατά βάθος μόνο εσύ ξερεις καλύτερα απ' τον καθένα πως και τι πρέπει να κάνεις.

Και είναι και οι αντίθετες, της ανασφάλειας. Επίμονα κι αυτές σου ψιθυρίζουν ταυτόχρονα από το άλλο αυτί πως ότι και να κάνεις θα το καταλάβουν όλοι, πως τίποτα δεν ξέρεις και πως για τίποτα δεν είσαι καλός.
Όταν αυτή η βαβούρα κοπάσει λίγο και σ' αφήσει ν' ακουμπήσεις στον άλλον, στους άλλους, που βρίσκονται δίπλα σου πάνω στη σκηνή και που πιθανότατα όλη αυτή την ώρα παλεύουν κι αυτοί με τη δική τους βαβούρα, τότε μόνο αρχίζει η αληθινή απόλαυση του παιχνιδιού. Ο.Λ

Ο καινούργιος ρόλος που καταπιάνεται αυτήν την εποχή η αγαπητή Όλια Λαζαρίδου είναι στο νεολληνικό έργο "Αέρας" του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη στο θέατρο Ιλίσσια Βολονάκη. Συμπρωταγωνίστριά της η Ναταλία Τσαλίκη. Σκηνοθεσία Μανώλης Δούνιας. Πρόκειται για μία κωμωδία με πολλά μποφόρ! Θα παίζεται μέχρι 22 Δεκεμβρίου. 

Δυο εκκεντρικές αδελφές, η Έντα και η Νόρα, συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια με αφορμή έναν ξαφνικό θάνατο και μια αναπάντεχη κληρονομιά. Ποια μοιάζει να βγαίνει κερδισμένη και ποια αδικείται; Με γατίσιους ελιγμούς, ενέδρες και τακτικισμούς και όπλο το χιούμορ, αναμετρούν τις δυνάμεις τους ξιφομαχώντας με λέξεις. Παλιά πάθη αναζωπυρώνονται, τραύματα του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια, αλλά οι μνήμες της κοινής παιδικής τους ηλικίας παραμένουν ανεξίτηλες.

 Δυο συμφεροντολόγες νεράιδες που άλλα λένε κι άλλα εννοούν, ολόιδιες μα τόσο διαφορετικές, φαρμακερές και συνάμα αστείες, ανατέμνουν το παρελθόν και το μέλλον τους ακροβατώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία. Μήπως όμως τελικά όσα τις ενώνουν είναι ισχυρότερα από όσα τις χωρίζουν; Κι ακόμα, μήπως όλα τα ανθρώπινα, σκέψεις, λέξεις, αισθήματα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά αέρας;

Μια “αέρινη” κωμωδία του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη για την πολυπλοκότητα των σχέσεων, το μίσος και την αγάπη, το ψέμα και την αλήθεια.

Θηλυκοί κλόουν, προδιαγραφών Μπέκετ  της Γιώτας Σύκκα

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 19:36
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση