Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 12:22

Η δήλωση του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου σχετικά με την εναντίον του αγωγή της Oil One

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

vrettakos1Όποτε έχουμε αναφερθεί στην μελισσανιδίλα, αυτό τον δηλητηριώδη ρύπο που μας χαλάει τη ζωή εδώ στη Δραπετσώνα, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα και στον Πειραιά, τα έχουμε βάλλει με τους πολιτικούς εκείνους που επέτρεψαν να συμβαίνει αυτό το έγκλημα τα τελευταία πέντε χρόνια σ'αυτήν την περιοχή του Δ.Πειραιά. Κι αυτό γιατί ο άλλος, ο επιχειρηματίας δηλαδή, την δουλειά του κάνει, αδιαφορώντας αν είναι ασυνείδητος για τις επιπτώσεις που έχει αυτή στη ζωή των ανθρώπων. Ενώ οι πολιτικοί είναι εκεί για να διαμορφώνουν τους κανόνες της δράσης του και να μας προστατεύουν φροντίζοντας να τηρούνται, λέμε τώρα. Κι όποτε αποδεικνύεται ότι προκαλούν πρόβλημα στις ζωές των ανθρώπων να επεμβαίνουν υπέρ τους. 

 Τι είναι αυτό που τώρα μας κάνει να στραφούμε και εναντίον του ιδιοκτήτη της Oil One; Δεν φτάνει λοιπόν ότι έχει κέρδη από μια εταιρεία που κατά τη γνώμη των κατοίκων μολύνει την περιοχή και προκαλεί βλάβες στην υγεία των ανθρώπων, τώρα ζητάει και τα ρέστα. Πως; Κάνοντας η εταιρεία αγωγή εναντίον του δημάρχου Κερατσινίου Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο και προσπαθώντας μ'αυτόν τον απαράδεχτο τρόπο να σταματήσει τον αγώνα εναντίον της για ένα διαρκές καλύτερο παρόν. Να ξέρει όμως ότι δεν θα της περάσει. Αυτό είναι το δίδαγμα που μας ψιθυρίζει στ'αυτί η ιστορία αυτού του τόπου. 

Στο δια ταύτα, εννοείται ότι είμαστε στο πλευρό του δημάρχου γιατί εκεί βρίσκεται το δίκαιο. 

Ακολουθεί η δήλωση του δημάρχου Χρ. Βρεττάκου 

Δήλωση δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου για την αγωγή της Oil One σε βάρος του.

Με κάθε μέσο και τρόπο επιχειρεί η Oil One να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η εταιρεία πιστεύει ότι μέσω- μεταξύ άλλων- της εξοντωτικής ποινής των 500.000 ευρώ και την κράτηση ενός έτους, μέσω της 30σέλιδης αγωγής που κατέθεσε σε βάρος μου, θα καταφέρει στο πρόσωπό μου να εκβιάσει, να φιμώσει και να ακυρώσει δικαστικά τον αγώνα μιας ολόκληρης περιοχής. Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε.

Με την αγωγή που κατέθεσε η Oil One επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα της τοπικής κοινωνίας για ένα καλύτερο μέλλον και να στείλει παντού το μήνυμα ότι τα συμφέροντα των επιχειρηματιών βρίσκονται πάνω από τις ζωές των ανθρώπων. Η κίνηση της εταιρείας δεν στρέφεται απλά στο πρόσωπο ενός δημάρχου, έχει έναν ευρύτερο στόχο: Να απειλήσει ανοιχτά όσους και όσες συνεχίζουν και τολμούν να μιλάν τη γλώσσα της αλήθειας και να παλεύουν κατά της καταστροφής της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και του τόπου τους. Τα μεγάλα συμφέροντα επιχειρούν να εκφοβίσουν τον κάθε έναν και την καθεμιά από εμάς που κινητοποιούμαστε υπέρ των δικαιωμάτων μας και των ελευθεριών μας. Δεν τους κάναμε εξαρχής τη χάρη να σιωπήσουμε και να υποταχθούμε, δεν θα τους την κάνουμε και τώρα. Ο αγώνας αυτός είναι κοινός, δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου.

Καλώ κάθε πολίτη, κάθε εκλεγμένο ή μη δημόσιο πρόσωπο, κάθε κόμμα, κάθε φορέα και συλλογικότητα να πάρει δημόσια θέση ενάντια στις απαράδεκτες αυτές μεθόδους. Όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στη μόλυνση της περιοχής και την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν εκβιάζεται, δεν φιμώνεται και δεν ποινικοποιείται. Να στείλουμε επίσης, το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια και τα σχολεία μας η Oil One, το τσιμεντάδικο της Lafarge και οι δεξαμενές πετρελαίου των ΕΛΠΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 15:53
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Τσιρίδης Γεώργιος 30-09-2019 18:51
Μετά την ανακοίνωση του Δημόκριτου ότι για την μυρωδιά ευθύνεται η επεξεργασία και καύση πετρελαίου, νομίζω ότι είναι μάταιη κάθε προσπάθεια της Όιλ Ουάν να αποσείσει τις ευθύνες της για αυτή την κατάσταση.
Δεν ξέρω το σκεπτικό της αγωγής, υποθέτω όμως ότι θα είναι η "δυσφήμιση της εταιρείας". Μού φαίνεται ακατανόητο να κάνει μήνυση στον δήμαρχο ή στον οποιονδήποτε. Αν θεωρεί ότι αδικείται, ας κάνει μήνυση στον Δημόκριτο.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η συμπαράσταση στον δήμαρχο είναι δεδομένη. Όπως νομίζω και των εκατό χιλιάδων συνδημοτών μας κι άλλων τόσων Πειραιωτών που γνωρίζουν ή υφίστανται το θέμα.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση