Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 17:59

Ζαχαρίας Ζούπης, 30 χρόνια παρουσίας και προσφοράς - ένας κύκλος κλείνει, ένας νέος ανοίγει

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

zzoupisΣε λίγες μέρες ορκίζεται ο Δήμαρχος και τα νέα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι η πρώτη φορά που δεν θα συμμετέχω από το 1990. Είναι επομένως μια σημαντική στιγμή της ζωής μου. Τους εύχομαι καλή επιτυχία, αν και έχω δηλώσει ότι δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος.Eύχομαι στον Δήμαρχο να ακούει και να μάθει να διαλέγεται και να συνθέτει, στην δε Αντιπολίτευση να εργαστεί σοβαρά, να μελετήσει τα προβλήματα , να κάνει καίριες παρεμβάσεις που να βοηθούν την πρόοδο της πόλης .

Περίπου τριάντα χρόνια υπηρέτησα τον Δήμο, έχοντας εκλεγεί επτά φορές. Ευχαριστώ όλους αυτούς τους δημότες που με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Πιστεύω ότι τίμησα αυτούς τους ανθρώπους. Δεν ήμουν από αυτούς που εκλέγονται και μετά εξαφανίζονται. Εργάστηκα επίμονα, με πολύμορφο κόστος , με σχέδιο, με συνέπεια, με σοβαρότητα είτε ήμουν μέλος Διοίκησης και υπηρέτησα οκτώ χρόνια σαν Αντιδήμαρχος, δύο χρόνια σαν Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, δύο χρόνια σαν Πρόεδρος της ακμαίας τότε Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού και από άλλες θέσεις ευθύνης, είτε η ψήφος με επιφόρτισε με καθήκοντα Αντιπολίτευσης. Άλλωστε ως άνθρωπος δύσκολος στην δουλειά, απαιτητικός από τους εργαζόμενους του Δήμου και γνωστός για την μη στήριξή του από πελατειακές συμπεριφορές και αντιλήψεις, δεν θα είχα τύχη αν δεν με πίστευαν για αυτά που έλεγα , πίστευα και προσπαθούσα να υλοποιήσω. Σ΄αυτά τα χρόνια αγάπησα τον Δήμο, πίστεψα σε μια δυναμική προοπτική και γι αυτό κατέβηκα ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2014, οπότε και βρήκα φίλους και « φίλους» απέναντί μου σαν να φοβόντουσαν την εκλογή μου. Περασμένα , ξεχασμένα. ... Οι λόγοι δε που με οδήγησαν στο να μην είμαι ξανά υποψήφιος Δήμαρχος δημοσιοποιήθηκαν ευθέως και αν κάποιος έχει περιέργεια , μπορεί να βρει την δήλωσή μου στο blog μου).

Σ΄αυτά τα χρόνια αγάπησα την Αυτοδιοίκηση και πίστεψα στον ρόλο που μπορεί να παίξει. Πέραν των θέσεων στον Δήμο , υπηρέτησα σαν μέλος της Επιτροπής Θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Αττικής, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Περιβάλλοντος Δήμων Πειραιά και Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής. Τριάντα χρόνια, πολύ εμπειρία, πολλές στιγμές χαράς από την δημιουργία και πικρών από τα παιχνιδάκια γύρω από τα προβλήματα του Δήμου και τα αντανακλαστικά συχνά μιας κοινωνίας που δύσκολα ξεφεύγει από την στασιμότητα , την υποσχεσιολογία, την μετριότητα, τα λίγα και τα μικρά, την κενή περιεχομένου ρητορική και ρέπει προς άρτον και θεάματα.

Τριάντα χρόνια, μια ζωή ολόκληρη. Τριάντα χρόνια συσσωρευμένης εμπειρίας και γνώσης. Δεν μπορώ ασφαλώς να αποποιηθώ αυτού του « περιουσιακού στοιχείου». Γι αυτό και δεν μου αρέσουν τα πολιτικά μνημόσυνα. Νιώθω άλλωστε νέος, φρέσκος , με σκέψεις και ιδέες, Γι αυτό θα είμαι παρών σαν ενεργός πολίτης καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις για την Ανάπτυξη της πόλης, την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών, την καταπολέμηση της ανεργίας όχι με μαζικούς ρουσφετολογικούς διορισμούς ομήρων συμβασιούχων στον Δήμο, για να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό Τομέα η Δημοτική Περιουσία, για να εργαστεί πιο απαιτητικά η δημοτική μηχανή. Γιατί το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα δεν μπορούν να έχουν τις υποδομές της δεκαετίας του ΄90, γιατί έχει ανάγκη από καινοτομία, έξυπνες λύσεις, αναβάθμιση. Γι αυτό θα εργαστώ διανοητικά μαζί και με άλλους για την κατάθεση προτάσεων για ένα θεσμικό πλαίσιο για την Αυτοδιοίκηση που θα την εναρμονίζει με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και θα της εξασφαλίσει χρηματικοικονομικούς και αναπτυξιακούς μηχανισμούς και καθαρές αρμοδιότητες, κάτι που δεν έκανε ούτε ο “ KAΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και πολύ περισσότερο ο αστείος « ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Εργαζόμενος ως υπεύθυνος ερευνών και πολιτικός αναλυτής μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων, της OPINION POLL, θα έχω στο μυαλό και στην καρδιά μου πάντα την πόλη, θα βρίσκω τον χρόνο να συμβάλω σε μια νέα πορεία.

Για λόγους συμβολικούς και μόνο δεν θα λειτουργούν ( θα υπάρχουν για λόγους ιστορικούς και συναισθηματικούς , αλλά δεν θα αναρτώ πια τίποτα) οι σελίδες στο fb της « ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» της Δημοτικής Κίνησης που ηγήθηκα αφού σταματάει να λειτουργεί και της σελίδας « Υποψήφιος Δήμαρχος», για να μην δημιουργούνται συγχύσεις. Πρόκειται όμως για συμβολικές κινήσεις. Επί της ουσίας θα είμαι παρών , θα είμαι εδώ με όρεξη, ιδέες, προτάσεις, σε συνεργασία με ομάδες πολιτών και νέες κοινωνικές δυνάμεις που έχουν μεγάλες δυνατότητες.

Ζαχαρίας Ζούπης, 25.8.19

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019 18:16

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση