Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 20:06

Έχετε μπει ποτέ σε λεωφορείο κύριε Καραμανλή;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

fanis7Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κύριος Κώστας Καραμανλής θα είχε κάθε δικαίωμα, αν και κατά κατάχρηση, να αποκαλέσει αποβράσματα εκείνους τους επιβάτες των δημοσίων συγκοινωνιών που ταξιδεύουν χωρίς εισιτήριο με μια προϋπόθεση. Να έχει προηγουμένως δημοσιοποιήσει το Υπουργείο κάποια ανακοίνωση σαν την ακόλουθη:

"Πληροφορούμε το ελληνικό επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ, ότι από15 Ιουλίου 2019 σταματάνε όλοι οι έλεγχοι των εισιτηρίων στους επιβάτες των εν λόγω μέσων.

Επίσης απομακρύνονται άπαντες οι επί τούτω διορισμένοι ελεγκτές μέχρι ενός.

Από τούδε, η τήρησις  των διατάξεων περί επιβατών και υποχρεωτικότητος του εισιτηρίου επαφίεται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων.

 Εκ των πραγμάτων λοιπόν, η συμπαθής τάξη των επιβατών, χωρισμένη ως αναμένεται στα δύο και κατά πώς πιστεύουμε  θα περιλαμβάνει αναπόφευκτα απ' τη μια Έλληνες φιλότιμους, έντιμους και αξιοπρεπείς με το εισιτήριο ανά χείρας και από την άλλη αποβράσματα, τζαμπατζήδες, χωρίς ενοχές και άνευ εισιτηρίου."

Αν υπήρχε στ' αλήθεια μια τέτοια ανακοίνωση, ένας άνεργος, ένας άφραγκος, ένας μαθητάκος με μηδαμινό χαρτζηλικάκι κι ένας άστα να πάνε, θα ταξιδεύανε πάντα άφοβα τσαμπέ αφού δεν θα κινδύνευαν πλέον από κάποιον ελεγκτή και τα τσουχτερά του πρόστιμα.

Όσο για τις ύβρεις του κυρίου υπουργού, στα παλιά τους τα παπούτσια. Αυτός αυτά ξέρει αυτά λέει.

Μετά απ' αυτά, το πιο σοβαρό που μένει είναι να μάθουμε αν στις δημόσιες συγκοινωνίες μας υπάρχει πράγματι εν ενεργεία σώμα ελεγκτών εισιτηρίων ή αν σιωπηρά έχει καταργηθεί.

Διότι αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ μόνο ελεγκτής στην επικράτεια, τα πράγματα αλλάζουν άρδην. Διότι αν υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ, οι επιβάτες μέσα σ' ένα λεωφορείο ας πούμε,  θα είναι όλοι μόνο ΕΠΙΒΑΤΕΣ χωρίς κανέναν άλλο χαρακτηρισμό, είτε έχουν, είτε δεν έχουν εισιτήριο.

Αυτός ο έστω ΕΝΑΣ ελεγκτής και μόνο αυτός μπορεί να μεταβάλλει δραματικά τα φαινόμενα. Μόνο αυτός μπορεί να μεταμορφώσει κάποιον από σκέτο επιβάτη σε επιβάτη  - παραβάτη.

Εισιτήριο γιοκ και η συνέχεια γνωστή:

Ή πληρώνεις το πρόστιμο, ή έχεις άλλα ντράβαλα.

Παραβάτης λοιπόν!

Ακούτε κύριε Καράμανλή; Παραβάτης, μόνο "παραβάτης" και τίποτ' άλλο! Απολύτως τίποτ' άλλο!

metro-nd-6Ποτέ απόβρασμα, ποτέ τζαμπατζής, ποτέ.

Δυσκολεύομαι να πιστέψω κύριε υπουργέ ότι εσείς και οι σύμβουλοί σας, από κανόνες, διατάξεις και νόμους έχετε μαύρα μεσάνυχτα!

Στη νομική ορολογία κύριε Καραμανλή, έννοιες όπως "βδελύγματα", "καθάρματα", ή η προσφιλής σας "αποβράσματα" δεν υπάρχουνε .

Ψάξτε όσο θέλετε.

Αντ' αυτών υπάρχουν έννοιες που δεν ταπεινώνουν, δεν διασύρουν, δεν προσβάλουν, αλλά μόνο απεικονίζουν όπως: ύποπτος, παραβάτης, κατηγορούμενος, συκοφάντης, μάρτυρας, ένοχος, αθώος.

Έτσι, τα πράγματα μπαίνουν τελικά σε μια σειρά, όπως γίνεται πάντα άλλωστε.

Ο υπουργός πέταξε την παπάρα του και τάραξε κάποια νερά βρωμίζοντάς τα.

Όρμησαν οι ευαίσθητοι ορθοφρονούντες να τονε φάνε. Μα αν δεν περιμένεις την παπάρα από υπουργό από που την περιμένεις;

Οι ασιτήριοι επιβάτες ούτε που δώσανε την παραμικρή σημασία. Μόνο ρωτάγανε ειρωνικά: Τι έγινε ρε παιδιά; Αχός βαρύς ακούγεται πολλά ντουφέκια πέφτουν. Τι τρέχει; Και συνεχίζουνε αθόρυβα τον αγώνα τους για δωρεάν συγκοινωνίες στο λαό.

Και μονάχα εγώ γεύομαι την ηδονή του αγράμματου που παρέδωσε μάθημα νομικού ενδιαφέροντος σε αριστείς, διπλωματούχους, τριπλωματούχους και λοιπούς που πήραν πολύ γρήγορα τα μυαλά τους αέρα.

Που πήρανε ψηλά τον αμανέ!

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 20:31

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση