Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 16:00

Οι αλλαγές της κυβέρνησης στη διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ένας σχολιασμός τους

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

aithousadimsymvΜε απλή αναλογική διεξήχθησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019. Όμως η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν ονόματι της κυβερνησιμότητας εν μέρει την καταργεί στην πράξη με τις αλλαγές που προωθεί, πριν αυτή εφαρμοστεί στην πράξη ούτε για μια μέρα και μάλιστα απ'ότι συζητιέται με ένα πρόχειρο νομοσχέδιο που δημιουργεί κι άλλα προβλήματα παρά λύνει αυτά που ήδη υπάρχουν στο νόμο Σκουρλέτη.

Απένταντι στην ισοτιμία της ψήφου και στο δικαιότερο εκλογικό σύστημα η Ν.Δ αποφάσισε τελικά να προκρίνει την αποτελεσματικότητα επιλέγοντας γι'αυτό κάποιες βασικές δημοτικές επιτροπές, κάτι για το οποίο δεν είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα προέκυπτε στην πλειονότητα των δήμων της χώρας στην περίπτωση που η παράταξη του νικητή δημάρχου δεν είχε την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι, μια ευκαιρία για να μπορούν να πέφτουν τα στεγανά και να συνεργάζονται οι παρατάξεις εν μέρει χάθηκε. Ακολουθούν αναλυτικά οι αλλαγές που αποφάσισε η κυβέρνηση, μια ακτινογραφία των αλλαγών καθώς και η στάση που κράτησαν απέναντι σ'αυτές οι παρατάξεις στην ΚΕΔΕ όπως δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα airetos.gr

Ο Δήμαρχος κυρίαρχος στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τελικά όντως διασφαλίζεται η κυβερνησιμότητα των Δήμων ;

Πως τοποθετήθηκαν οι Παρατάξεις στην ΚΕΔΕ για το Ν/Σ αλλαγών στον Κλεισθένη

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2019 18:32

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση