Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 20:21

Ιαβέρης: Εθνική γενοκτονία τα τροχαία στην Ελλάδα - 120.000 νεκροί σε 50 χρόνια

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

iaverisΣτοιχεία που σοκάρουν, αλλά θα πρέπει και να προβληματίσουν αποκαλύπτει ο γνωστός οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος ή αλλιώς Ιαβέρης.

 
 «120.000 νεκροί από τροχαία σε 50 χρόνια»
«Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγούν. Οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι. Θα πρέπει να μάθουν να οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις. Η ελληνική κοινωνία αναφέρεται στο Μάτι και στις φονικές πυρκαγιές και καλά κάνει και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Ομως θα πρέπει να αναφερθεί και στην γενοκτονία που συντελείται στους ελληνικούς δρόμους.
Τα τελευταία 50 χρόνια είχαμε 250 θύματα από σεισμούς, 250 από τυφώνες και κεραυνούς και άλλους 250 από δασικές πυρκαγιές. Ομως στους ελληνικούς δρόμους έχουν χαθεί 120.000 ψυχές. Κάθε μέρα θρηνούμε 3-4 νεκρούς και άλλοι τόσοι καθημερινά μένουν ανάπηροι. Πόσο ακόμη θα πρέπει να γιγαντωθεί το πρόβλημα για να ασχοληθούν σοβαρά οι αρμόδιοι; Ευελπιστώ πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει, ώστε ο Ελληνας να αποκτήσει παιδεία στο δρόμο», τονίζει ο Ιαβέρης μιλώντας για τα δυστυχήματα που σημειώνονται στους ελληνικούς δρόμους. Το τελευταίο δυστύχημα που ταρακούνησε τον Ελληνα οδηγό ήταν αυτό στο οποίο ενεπλάκη ο γιος του Αλέξανδρου Ζαχαριά.
«Ό,τι χειρότερο ο γονιός να θάβει το παιδί του»
Για τον ίδιο το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας είναι «ο γονιός να θάβει το παιδί του. Μετά από τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει θέληση για ζωή. Έχω ζήσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις και γνωρίζω καλά σε ποια ψυχολογία βρίσκεται ο γονέας μετά από μια τέτοια τραγωδία στο σπίτι του».
Η οδηγική παιδεία για τον Ελληνα και τον εκάστοτε οδηγό φαίνεται στο πορτοκαλί φανάρι. «Αρκετοί Ελληνες μόλις βλέπουν πορτοκαλί, αντί να σταματήσουν, πατούν γκάζι. Και το πορτοκαλί γίνεται κόκκινο και το ατύχημα είναι προ των πυλών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ζώνες και κράνη σώζουν ζωές. Η συνέπεια, η υπομονή και η σύνεση στην οδήγηση είναι καθοριστικά στοιχεία ενός οδηγού», λέει ο «Ιαβέρης».

 

Τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ με αριθμούς σε γράφημα 

 

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίων ατυχημάτων στην ΕΕ. Αν και οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 57,5% την περίοδο 2001-2017, η μείωση αυτή παραμένει στάσιμη.

 

Οι επιβάτες αυτοκινήτων αντιπροσωπεύουν το 46% των θανατηφόρων ατυχημάτων, ενώ οι ευάλωτες στους οδικούς κινδύνους ομάδες αντιπροσωπεύουν ένα επιπλέον 46% (21% πεζοί, 14% μοτοσικλετιστές, 8% ποδηλάτες και 3% αναβάτες μοτοποδηλάτων).

Το 2017, οι χώρες με την υψηλότερη βαθμολογία στην οδική ασφάλεια ήταν η Σουηδία, η Βρετανία, και οι Κάτω Χώρες ενώ οι χώρες με τη χειρότερη βαθμολογία ήταν Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Κροατία.

 

troxeaΟι επιδόσεις της Ελλάδας σε θέματα οδικής ασφάλειας σημείωσε εντυπωσιακή βελτίωση από το 2010 (-41%). Ωστόσο, ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα παραμένει πολύ υψηλότερος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο: 69 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο το 8% των τροχαίων ατυχημάτων σημειώθηκε σε αυτοκινητόδρομους, το 55% σε αγροτικούς δρόμους και το 37% σε αστικές περιοχές.

Σχεδόν το 14% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στους δρόμους της ΕΕ είναι ηλικίας μεταξύ 18 και 24 ετών, ενώ μόλις το 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού εμπίπτει σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα. Επιπλέον, λόγω των δημογραφικών μεταβολών, το ποσοστό θανάτων ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) αυξήθηκε από 22% το 2010 σε 27% το 2017.

Τι κάνει η ΕΕ για να μειώσει τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων;

Στις 16 Απριλίου, το Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει νέους κανόνες για την υποχρεωτική καθιέρωση 30 χαρακτηριστικών ασφαλείας για τα νέα αυτοκίνητα, όπως είναι το ευφυές σύστημα ελέγχου ταχύτητας, η συσκευή προειδοποίησης για την απόσπαση της προσοχής του οδηγού και το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης. Οι υποχρεωτικές τεχνολογίες ασφαλείας θα μπορούσαν να συμβάλουν στη διάσωση πάνω από 25.000 ζωών και την αποτροπή τουλάχιστον 140.000 τραυματισμών έως το 2038, δεδομένου ότι το 95% των ατυχημάτων οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

Για να γίνουν πιο ασφαλείς οι ευρωπαϊκοί δρόμοι, η ΕΕ ενισχύει επίσης τους κανόνες για τη διαχείριση της ασφάλειας των οδικών υποδοµών και εργάζεται για τη διασφάλιση κοινών κανόνων για αυτοκινούμενα οχήματα.

Το 76% των θανάτων από τροχαία ατυχήματα είναι άνδρες και το 24% γυναίκες, το 2% των θυμάτων είναι παιδιά μικρότερα από 15 ετών.

Πηγή:  europarl.europa.eu  για να δείτε πιο καθαρά το γράφημα

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 20:43

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση