Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 10:24

Φαίνεται ότι άναψε πράσινο φως για τη δημιουργία δημόσιου μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

silo1Δεκτή έκανε στη συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2019 η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) τη μετατροπή του κτηρίου SILO στον Πειραιά σε Δημόσιο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων, η δημιουργία του οποίου αποτελεί αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από το 2015, ενώ ταυτόχρονα συνιστά σημαντική ενέργεια για την υλοποίηση των δράσεων και την επίτευξη των στόχων της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

 

Η δημιουργία του Μουσείου έχει ήδη γίνει αποδεκτή από την πλευρά του ΟΛΠ, όπως προκύπτει και από σχετική επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού και θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο για τους κατοίκους της περιοχής όσο και για την αναπτυξιακή πορεία του ΟΛΠ.

Η ίδρυση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων θα συμβάλει στην ανάδειξη των πολυάριθμων και ήδη συντηρημένων ενάλιων ευρημάτων, που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστα σε αποθηκευτικούς χώρους.

 

Το κτήριο SILO, ένα βιομηχανικό κτίριο, κατασκευασμένο τη διετία 1934-1936, στενά συνδεδεμένο με την ιστορία αλλά και το χαρακτήρα του Πειραιά ως λιμάνι, έχει εμβληματική σημασία τόσο ως προς τη θέση του, να δεσπόζει του λιμανιού δίπλα στη θάλασσα, αλλά και ως προς τη σημασία του.

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση της 1ης Ιουλίου 2019 η Επιτροπή αποδέχθηκε τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Υπουργική Απόφαση (ΥΠΠΟΑ/ ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ 5398/36754/996/24-05-2019) με την οποία εγκρίθηκε το Master Plan του ΟΛΠ.

Σ.Δ: Όσα μέσα μετέδωσαν την είδηση αυτή το έκαναν αναρτώντας το παραπάνω κείμενο, που η πηγή του φαίνεται να είναι το υπουργείο Πολτισμού. Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε την επιστολή του Διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΠ που αποδέχεται τη δημιουργία αυτού του μουσείου και μάλιστα ως δημόσιο. Αν όντως υπάρχει αυτή η επιστολή ένας πιθανός λόγος που άλλαξε τη γνώμη του ο ΟΛΠ να είναι η έγκριση από το ΚΑΣ και την ΕΣΑΛ της μετατροπής των δύο αποθηκών που βρίσκονται δίπλα στο σιλό σε ξενοδοχεία. Κι αυτό διότι οι διαμένοντες στα δύο αυτά ξενοδοχεία θα αποτελούν την μαγιά των επισκεπτών του μουσείου.  

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Ιουλίου 2019 20:37
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση