Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 17:28

Πάρε να 'χεις, να με βρίζεις!

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

odis15Αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη πλάκα.

Προσπαθεί να κάνει ένα καλό ( για όποιους λόγους ) κι αυτό γυρίζει πίσω κακοφορμισμένο και μεταμφιεσμένο, σε μαύρο, κακό και άραχλο μπούμερανγκ πάνω στις κασίδες τους.

Λίγο πριν τις Δημοτικές και Ευρωπαϊκές εκλογές και με φόντο τις επικείμενες εθνικές, αποφάσισε, ανήγγειλε, και βάπτισε μια προεκλογική παροχή, 13η σύνταξη.

Προφανώς και είναι προεκλογικοί οι λόγοι.

 Προφανώς και είναι επίδομα και όχι σύνταξη.

Προφανώς και τα πλεονάσματα για να υπάρξει η δυνατότητα αυτής της διανομής έχουν σαν αποθεματικό το αίμα και τα δάκρυα του κοσμάκη.

Προφανώς οι συνέπειες της δημιουργίας αυτών των πλεονασμάτων πονάνε και πονάνε πολύ.

Προφανώς αν ισχύσει και του χρόνου αυτή η παροχή, θα προσαρμοστεί από το  ποιοι και με ποια χαρτιά θα κυβερνούν και στο ποιοι και με ποια χαρτιά θα αντιπολιτεύονται.

Όπως όμως και να το δεις, όπως και να το πεις, όπως και να το κάνεις, η 13η σύνταξη, ή η προεκλογική παροχή, ή το επίδομα κοροϊδίας (διαλέγετε και παίρνετε) δόθηκε.

Αποφασίστηκε, ψηφίστηκε και μοιράστηκε.

 Άρον - άρον να καρπωθούμε  το ευνοϊκό συνεπακόλουθο, αλλά τέλος πάντων αποδόθηκε.

Είτε το πεις παροχή, είτε επίδομα, είτε 13η σύνταξη, τα χρήματα δόθηκαν και όχι μόνο δόθηκαν εισπράχθηκαν κιόλας και μάλιστα απ' όλους.  

Δικαιούχους και αναγκαιούχους. Αναξιοπαθούντες και μη.

Στους αναξιοπαθούντες γέλασε λίγο το χειλάκι τους, βούλωσαν και κάποιες απ' τις πολλές τρύπες του προϋπολογισμού τους που έμπαζαν από παντού και ναι: ήτανε "δίκαιο έγινε πράξη".

Υπήρχαν κι αυτοί που δεν είχαν την παραμικρή ανάγκη, τα λεφτά όμως τα "τσίμπησαν". Υπήρχαν κι αυτοί που είπαν πως είναι προϊόν προπαγάνδας, εισέπραξαν όμως τον παρά. Κάποιοι διέκριναν προεκλογική σκοπιμότητα, τα χρήματα  πάντως τα τσέπωσαν. Μερικοί το θεώρησαν κοροϊδία αλλά ως Πόντιοι Πιλάτοι τα ενθυλάκωσαν!

Τουτέστιν δεν βρέθηκε κανένας, ούτε ένας, που να μην τα πάρει.

Απ' εδώ και πέρα αρχίζει ο τραγέλαφος! Το μπούμερανγκ έχει ήδη αρχίσει να παίρνει τον δρόμο της επιστροφής.

Με ειδικότητα στις γκέλες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε το ακατόρθωτο, έστρεψε όλους αυτούς που πήραν το ευεργέτημα, να είναι εναντίον της. Οι μόνοι που έκαναν το κορόιδο ήταν κάποιοι Ταλιμπάν από τους οπαδούς της.

Η εξαγγελία ήταν ξεκάθαρη:

Συνταξιούχοι με σύνταξη μέχρι 500 Ευρώ θα πάρουν το 100% της σύνταξής  τους. Ο εστί μεθερμηνευόμενο το επίδομα για αυτή τη κατηγορία θα είναι 500 Ευρώ. Το 'παν και στις ειδήσεις, ξεσάλωσαν κι οι εργατολόγοι στα κανάλια, με πίνακες με κατηγορίες, με παραδείγματα. Και όχι μόνο, το ποσό θα είναι και ακατάσχετο. Όλα καλά.

Θετικά τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση.

 Όμως...

Τι όμως, κάτσε καλά, υπάρχουν και αρνητικά;

Κοιτάξτε, θα υπάρξουν και κάτι κρατησούλες. Κανονικές και νόμιμες έτσι, μην πάει ο νους σας στο κακό, αλλά δεν σας τις λέμε μην σας τρομάξουμε!

Θα τις δείτε ξαφνικά στο εκκαθαριστικό! Θα τις νιώσετε μπρος στα ΑΤΜ ή στο γκισέ των τραπεζών.

Μη πα και χαλάσει το αφήγημα!

Αποκρύβει λοιπόν ότι θα υπάρξουν κρατήσεις 6% υπέρ Ε.Ο.Π.Υ.Υ, αποκρύβει ότι θα παρακρατηθεί προκαταβολή για τον φόρο εισοδήματος.  

Παρόλο που επαίρεται ο Πρωθυπουργός πως όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ,  δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο. Μα τότε δεν έχει νόημα αυτή η τελευταία παρακράτηση. Τουλάχιστον στα πενιχρά εισοδήματα.

Αν ο συνταξιούχος των 300 Ευρώ βάλει στην τσέπη του 299, το πρώτο που θα πει είναι: Έπρεπε να πάρω 300 αλλά μου κόψανε. Είδαμε πως αντέδρασε ο κόσμος στις κρατήσεις που έγιναν και δεν εξαγγέλθηκαν . Κρατήσεις που είναι πολύ παραπάνω από ένα, δύο ή δέκα Ευρώ.

Επικοινωνιακά λοιπόν η Κυβέρνηση δεν εξαγγέλλει τις κρατήσεις, ο δικαιούχος μοιραία δεν τις προσμετρά στους υπολογισμούς του και περιμένει ακέραια ότι ακριβώς εξαγγέλθηκε.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν συνέβη, έφτασε η Κυβέρνηση στο αφύσικο και ιλαρό αποτέλεσμα να δίνει παροχές και το πόπολο να διαμαρτύρεται.

Και ω! του θαύματος! Αντί μιας σωστής και προσεγμένης αναγγελίας με όλα τα σέα και τα μέα της, που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο να μην θεωρηθεί ευεργετική, καταφέρνεις με ασάφειες και αστοχίες να γυρίζεις πλήθος ανθρώπων εναντίον σου γιατί, λέει, τους κορόιδεψες.

Το τραγικό συνεπακόλουθο είναι μια ολόκληρη κοινωνία ομήρων συνταξιούχων,  συνεπικουρούμενη απ' τους πολλούς και ορκισμένους εχθρούς σου, να σου καταμαρτυρεί εμπαιγμό, κοροϊδία και ανικανότητα.

 Σεμινάριο για αυτοκαταστροφικές Κυβερνήσεις: Ορίστε κύριοι, πως αποφασίζεις θετικά μέτρα κι αυτά στρέφονται εναντίον σου. Να και η μετουσίωση της παροιμίας: " Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!"

Εύγε!

Δεν μπορεί, θέλει ταλέντο αυτή η αδεξιότητα!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019 17:35
Οδυσσέας

Οδυσσέας

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση