Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 19:48

Λάσλο Κρασναχορκάι: "Χωρίς τέχνη η ζωή πρέπει να είναι ανυπόφορη για τους ευαίσθητους ανθρώπους"

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

lászlóΤο "Πόλεμος και Πόλεμος" του Ούγγρου Λάσλο Κρασναχορκάι (1954) είναι ένα βιβλίο που το διάβασα πριν λίγα χρόνια και μου άρεσε πάρα πολύ. Και ένα άλλο, πιο δύσκολο που μου άρεσε λιγότερο, ήταν "Η μελαγχολία της αντίστασης". Ο Κρασναχορκάι την περασμένη εβδομάδα έδωσε μία διάλεξη στην Αθήνα. Ήθελα να πάω όμως δεν μπόρεσα τελικά. Μια γυναίκα που συνάντησα σ'ένα βιβλιοπωλείο που πήγα για ν'αγοράσω το βιβλίο του "Η Σέιομπο πέρασε από εκεί κάτω", είχε πάει κι ήταν κατενθουσιασμένη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα μου άρεσε κι εμένα, αλλά ένιωσα ότι έχασα μια ευκαιρία να ακούσω από κοντά έναν συγγραφέα που τον πάω, κι ας ξεχνάει να βάζει τελείες κι ας τα έχει φτύσει το συντακτικό του. 

Η ομιλία του στην Αθήνα, αλλά και στην Θεσ/νίκη έδωσε την ευκαιρία να του πάρουν διάφοροι συμπατριώτες μας συνεντεύξεις.  

Την μία απ'αυτές που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή στις 13.5 με τον τίτλο "Δεν χρειαζόμαστε την ύπαρξη του κακού" την παραχώρησε στην Λένα Ματσιώρη, (  εδώ  )

Και μια άλλη αναρτήθηκε στο μπλογκ "ο αναγνώστης" με τον τίτλο "Το τίμημα της πολιτικής ελευθερίας είναι η πραγματικότητα" και την πήρε η Ιωάννα Αβραμίδου στη Διεθνή έκθεση βιβλίου στη Θεσ/νίκη  (  εδώ  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 16:59
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση