Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013 15:33

Κόλλησε κι ο Δήμαρχος Πειραιά Formula1 στην Δραπετσώνα.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η δημοτική κίνηση του δήμαρχου κ.Τζανή "Καλή Μέρα Κερατσίνι - Δραπετσώνα" στο τέλος του χρόνου μοίραζε σε λαϊκές , σε ΚΑΠΗ και σε πλατείες, το ημερολόγιό της για το 2013. Επρόκειτο για ένα από τα πλέον φτηνιάρικα και αντιαισθητικά προπαγανδιστικά έντυπα που έχω ξεφυλλίσει στη ζωή μου. 

Σκέφτηκα πως οι δημιουργοί του θα πρέπει να θεωρούν την ικανότητά μας να κρίνουμε τα βασικά της δημόσιας ζωής τελείως ακυρωμένη. Οι εμπνευστές του ακολούθησαν φυσικά τις τυποποιημένες συνταγές για τη δημιουργία φαιάς προπαγάνδας. Αλήθειες και μισοαλήθειες ανάκατες με ψέμματα, υποσχέσεις του προγράμματος ως πραγματοποιημένες, ενέργειες άλλων φορέων κι οργανισμών μαζί με δράσεις της Δημ.Αρχής. Τι άλλο; Γενικότητες και αοριστίες δίπλα σε συγκεκριμένα μικροέργα, ευσεβείς πόθοι κι ασημαντότητες μαζί με υπερφίαλες εξαγγελίες, όλα μαζί ένας απερίγραπτος αχταρμάς που ο μόνος άξονας που τα συνέδεε ήταν το πρόσωπο του κ.Δημάρχου. Ένας δήμαρχος πανταχού παρών κι όλο ενέργεια να πρωταγωνιστεί με μια αβαθή και δίχως προοπτική αγωνιστικότητα. Το μόνο θετικό ήταν πως είχε εξαφανιστεί η ιστορία με τη Φόρμουλα 1 στη Δραπετσώνα. Αυτό, το μεγάλο ατού του κ.Δημάρχου για να κρύψει τις ανεπάρκειες του και τις υστερήσεις του Δήμου σε σχέση με τις ανάγκες των δημοτών και τα προβλήματα του Δήμου, δεν υπήρχε στο ημερολόγιο.


Τότε ήταν που κατέληξα πως ίσως να έχει την ικανότητα να "βάζει μυαλό¨, να διδάσκεται από τα λάθη του, κάτι, που ιδιαίτερα για τους πολιτικούς, αποτελεί ένα σημαντικό προσόν. Δυστυχώς όμως, λάθος κάναμε. Διότι όχι μόνο δεν άλλαξε μυαλά, αλλά ξανά προς τη δόξα τραβά. Κι αυτή τη φορά όχι μόνος του. Κόλλησε την αρρώστεια της Φόρμουλας 1 και ο Δήμαρχος Πειραιώς, ο κ.Μιχαλολιάκος. Βλέπετε η Φόρμουλα 1 δίνει την αφορμή να πολιτεύεσαι με σημαία το τίποτα. Και φυσικά εύκολα γίνεται αποδεκτός αυτός ο τρόπος από πολιτευτές που δεν έχουν κάτι σημαντικό και ουσιαστικό να κυνηγήσουν και που το πραγματικό τους έργο είναι κατώτερο των περιστάσεων. Η Φόρμουλα 1 αποτελεί μία κλασσική περίπτωση να διαφημίζεσαι τζάμπα χαϊδεύοντας αυτιά εύπιστων.


Διότι αν προκύψει κάτι θετικό ως προς αυτήν, τότε θα επωφεληθείς κι εσύ, ως δήμαρχος που την επέλεξες και την προώθησες. Αν όμως το πράγματα δεν προχωρήσουν στην υλοποίησή της - κάτι που για εμάς είναι σχεδόν σίγουρο - τότε δεν χρεώνεσαι τίποτα, αφού στην τελική υπεύθυνοι θα είναι κάποιοι άλλοι, όπως π.χ η κυβέρνηση, οι επενδυτές και βασικά ο πρόεδρος της FOA κ.Έκλεστον. Το άσχημο είναι πως και στις δύο περιπτώσεις οι μόνοι χαμένοι θα είμαστε εμείς, που έτυχε να κατοικούμε στις συνοικίες του Δυτικού Πειραιά. Ο βασικός παράγοντας για να γίνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να παιχτεί με κάποιες αυξημένες πιθανότητες η υπόθεση της Ανάπλασης στη Δραπετσώνα υπέρ των κατοίκων, είναι η Δημ.Αρχή του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας. Τα βήματα και τις απαραίτητες ενέργειες τις έχει υπόψη της. Αλλά δυο χρόνια τώρα προτιμάει να παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων και της εύκολης δημοσιότητας, ποντάροντας στις ελάχιστες πιθανότητες που υπάρχουν για να γίνει Φόρμουλα 1 ή κάτι παρεμφερές στη Δραπετσώνα. Και αυτό είναι κρίμα κι άδικο για όλους όσους ζουν και θα ζήσουν σ'αυτήν την περιοχή.


Το ρεπορτάζ μας λέει πως την Τρίτη 22/1,έγινε μία ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Πειραιά. Παρών ο κ. Μιχαλολιάκος, ο οποίος δεσμεύτηκε όχι μόνο να να στηρίξει την πρόταση για την κατασκευή Φόρμουλας 1 στη Δραπετσώνα, αλλά να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις δράσεις για να έχει κι ο δήμος Πειραιά ενεργή συμμετοχή σ'αυτό το πανηγύρι. Μη χάσει. Τόνισε επίσης πως πρόκειται για ένα άκρως αναπτυξιακό σχέδιο που θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια, σε δημόσιες και ιδιωτικές εκτάσεις, θα συμβάλλει στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα προβάλλει θετικά την Ελλάδα. Είπε με λίγα λόγια τα ίδια επιχειρήματα που έλεγε τα προηγούμενα χρόνια απ'εδώ κι από κεί, ερήμην του συνδυασμού του και του Δημ.Συμβουλίου, ο κ.Τζανής. Παρόντες ήταν επίσης και ο κ.Τζανής, ο πρώην υπουργός κ. Βαλυράκης, το μέλος της FIA (Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου)  κ.Δεσποτόπουλος και ο αρχιτέχτονας των σχεδίων για τη Φόρμουλα 1 κ.Παπαθεοδώρου.


Το τελευταίο νέο από την περιοχή της Ανάπλασης είναι η αγορά τον Δεκέμβρη του '12 της BP από την AEGEAN ( βλέπε Μελισσανίδης ). Οι εγκαταστάσεις της ΒΡ βρίσκονται στο δυτικό άκρο της περιοχής και κατέχουν σημαντική θέση ως προς τα σχέδια εκείνα που βλέπουν όλη την περιοχή δίχως επιχειρήσεις, εργοστάσια και βιομηχανίες. Προφανώς και σε συνδυασμό με τα όνειρα των πολιτών που θα ήθελαν να δημιουργηθεί στην περιοχή αυτή ένα Μητροπολιτικό Πάρκο και να είναι ελεύθερη η πρόσβαση των επισκεπτών στην ακτή ως χώρος περιπάτου και ήπιας αναψυχής, η αγορά αυτή είναι μία αρνητική εξέλιξη. Περισσότερες πληροφορίες για την κίνηση Μελισσανίδη μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ

 

 


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 13:08
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση