Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 20:40

8 στάσεις της γιόγκα για ακόμα καλύτερο σεξ, της Κέλλυς Δεσύπρη

Επιλέγουσα ή Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

yoga8Χαρίζει ηρεμία, τονώνει το σώμα, αυξάνει την ευλυγισία και σε κάνει πιο τολμηρή. Αυτά είναι μονάχα λίγα από τα οφέλη της γιόγκα είναι όμως και αυτά που υπόσχονται καλύτερη σεξουαλική ζωή.  

Κι αν δεν με πιστεύεις, πίστεψε την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine η οποία απέδειξε πως οι γυναίκες που έκαναν τακτικά γιόγκα για 12 εβδομάδες, παρουσίασαν καλύτερη λειτουργία και στους 6 τομείς της σεξουαλικής δραστηριότητας (επιθυμία, διέγερση, λίπανση, οργασμός, ικανοποίηση και πόνος). Αναρωτιέσαι γιατί;  

Ακόμα κι αν έχεις κάνει ελάχιστα μαθήματα γιόγκα θα έχεις παρατηρήσει πως ένας από τους πρώτους τρόπους με τους οποίους επιδρά είναι πως συντονίζει την κίνηση με την αναπνοή, και σε βοηθάει να συνδεθείς καλύτερα με το σώμα σου.  

Αυτό από μόνο του μπορεί να κάνει το σεξ πολύ πιο απολαυστικό και να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο «παρούσα» σε κάθε στιγμή. Επιπλέον, η συχνή γιόγκα σε βοηθά να εκτονώσεις το συσσωρευμένο στρες και να χαλαρώσεις βαθιά. Κι όπως θα έχεις ίσως ήδη παρατηρήσει, το σεξ είναι καλύτερο όταν μπορείς να αφεθείς. 

Επιπλέον η γιόγκα ενισχύει την περιπετειώδη μας φύση, τη διάθεση για παιχνίδι αλλά και την ευλυγισία, στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς βιώνεις τη σεξουαλική σου ζωή. Τέλος, όπως κάθε μορφή άσκησης, η γιόγκα κρατά το σώμα σου τονωμένο και ζωηρό χαρίζοντάς σου λίγη ακόμα πολυπόθητη αυτοπεποίθηση. 

Για να νιώσεις και εσύ, στην πράξη, όλα τα παραπάνω, δοκίμασε την παρακάτω πρακτική που στοχεύει στο να ξυπνήσει το σώμα και τη λίμπιντο σου. Θυμήσου να αναπνέεις συνεχώς καθώς και να εναρμονίζεις κάθε κίνηση με την εισπνοή και την εκπνοή σου. Εξασκήσου στο να κρατάς κάθε άσανα για περίπου 1 λεπτό προκειμένου να αποκομίσεις όλα τα οφέλη για την ευλυγισία, την συγκέντρωση και τη δύναμή σου.

Καθότι ήπιο, αν ήδη κάνεις συχνά γιόγκα, μπορείς να εντάξεις αυτό το μικρό πρόγραμμα στην καθημερινή σου πρακτική! 

Οι στάσεις αυτές είναι : Γάτα αγελάδα, Κάτω σκύλος, Σαύρα, Ανοιχτά πόδια με κάμψη μπροστά, Κισσός, Happy baby , Στήριξη στους ώμους και Το άροτρο.

Πατώντας  lifo.gr   θα δείτε περισσότερα γι'αυτές τις στάσεις.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 20:55

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση