Απ. Η εφαρμογή Easy to Help μας δίνει κάποιες βασικές πληροφορίες για την παροχή πρώτων βοηθειών μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και υπάρχει ένας χάρτης ο οποίος μας δείχνει που βρίσκονται Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές σε διάφορες πόλεις την Ελλάδας.

Ερ. Πως προέκυψε στο μυαλό σου η δημιουργία αυτής της εφαρμογής; Πόσο σε επηρέασε το επαγγελματικό περιβάλλον των γονιών σου στην επιλογή μιας τέτοιου είδους εφαρμογής;

Απ. Η μητέρα μου είναι διασώστρια στο ΕΚΑΒ και ο πατέρας μου πυροσβέστης, τους άκουγα πολύ συχνά στο σπίτι να συζητάνε για το πόσο σωτήριοι είναι οι ΑΕΑ όταν χρησιμοποιηθούν εγκαίρως από πολίτες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Εκ των πραγμάτων, ακούγοντας τις συζητήσεις τους, όταν τους ρώτησα πως μπορώ να βρω τους απινιδωτές στη Λάρισα μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιος φορέας που να τους έχει καταχωρήσει επισήμως. Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να δημιουργήσω ένα χάρτη απινιδωτών. Οπότε όπως καταλαβαίνετε το επάγγελμα των γονιών και οι συζητήσεις μαζί τους με ενεργοποίησαν για την δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Ερ. Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο παιδί από την επαρχία να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα;

Απ. Δεν έχει να κάνει με το αν είναι από την επαρχία ή από την πρωτεύουσα, αρκεί να έχει όνειρα, αρκετό πείσμα και θέληση για να τα κυνηγήσει. Φυσικά και τα κίνητρα για να συνεχίσει την προσπάθεια του, γιαυτό θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω την ΕΕΠΕΚ για την τιμητική πλακέτα καινοτόμας διαδικτυακής εφαρμογής που μου απένεμε στο 8ο μαθητικό φεστιβάλ το "Χαμόγελο του παιδιού"  και τους YouSmilers για την βράβευσή μου στην κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ στα 2nd YouSmile Awards, μου έδωσαν δύναμη και κίνητρο να συνεχίσω την προσπάθεια μου.

Ερ. Ποιοι άνθρωποι σε βοήθησαν στη δημιουργία του “Easy to Help”

Απ. Όλα ξεκίνησαν από ένα σεμινάριο την ΕΕΠΕΚ που ήταν για καθηγητές. Πήγα το παρακολούθησα και εκεί γνώρισα τον κύριο Κώστα Αρβάλη ο οποίος μετά το τέλος του σεμιναρίου με βοήθησε λύνοντας μου κάποιες απορίες που μου είχαν δημιουργηθεί όσο διάστημα ψαχνόμουν-πειραματιζόμουν πάνω στον προγραμματισμό της εφαρμογής, στη προσπάθεια μου αυτή με στηρίζει και με παρακινεί η καθηγήτρια μου στο σχολείο κυρίαΚατερίνα Γκορίλα.

Ερ. Τι σημαίνει για εσένα η ανθρώπινη ζωή;

Απ. Ανθρώπινη ζωή... Αν ας μιλήσω ως τρίδυμη (26 εβδομάδων κύησης) το μόνο σίγουρο που μπορώ να πω είναι ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη!

Ερ. Η Λάρισα, η πόλη που ζεις, καλύπτει τις ανάγκες ενός νέου ανθρώπου σαν κι εσένα; Τι θα ήθελες να αλλάξει;

Απ. Η αλήθεια είναι ότι δε μου λείπει κάτι από τη Λάρισα. Είναι μια πόλη που τουλάχιστον για  μένα προσωπικά, σε αυτή την ηλικία, μου καλύπτει τις ανάγκες. Σχετικά με το τι θα ήθελα να αλλάξω δεν μπορώ να είμαι σίγουρη. Θα ήθελα όμως να έχει  κι άλλες πανεπιστημιακές σχολές και να αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο ποδηλατοδρόμων ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα με τους ποδηλάτες.

 

Ερ. Θα σκεφτόσουν να δημιουργήσεις και μια εφαρμογή με άλλο αντικείμενο;

Απ. Ήδη σκέφτομαι δημιουργήσω και μια άλλη εφαρμογή, εκπαιδευτικού χαρακτήρα αλλά πρώτα θέλω να φτάσω την Easy to Help σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο.

Ερ. Με τι θα ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον;

Απ. Θα ήθελα να σπουδάσω πληροφορική και να μάθω όσες περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού γίνεται.

Ερ. Πιστεύεις ότι η Ελλάδα καλύπτει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου ή θα προτιμούσες να φύγεις για το εξωτερικό;

Απ. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα διέρχεται μια κρίση και δε νομίζω ότι μπορεί να καλύψει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες κάθε νέου ανθρώπου και πόσο μάλλον επιστήμονα. Ήδη πολλοί νέοι επιστήμονες πηγαίνουν στο εξωτερικό για να βρουν μια θέση εργασίας και να εργαστούν στον τομέα που επιθυμούν.

 

Ερ. Ποια είναι τα σχέδια σου για το “Easy to Help”; Πως θα μπορούσες να το εξελίξεις;

Απ. Στην εφαρμογή θέλω να προσθέσω όσους περισσότερους απινιδωτές γίνεται. Ευτυχώς δέχομαι ακόμα μηνύματα από τον κόσμο για το που υπάρχουν απινιδωτές, από την άλλη όμως δεν έχουν καταγραφεί από κανέναν επίσημο φορέα, οπότε και το έργο μου θα είναι πιο δύσκολο.

Ερ. Πως φαντάζεσαι την Αναστασία σε 10 χρόνια;

Απ. Αν και δεν έχω μεγάλη φαντασία..!!, θα ήθελα να έχω τελειώσει πληροφορική σε κάποιο πανεπιστήμιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού και να δουλεύω σε μια εταιρία ή να κάνω κάτι δικό μου.

Ερ. Ποια είναι τα άμεσα επόμενα σχέδια σου;

Απ. Σε γενικές γραμμές τα άμεσα σχέδιά μου έχουν να κάνουν με την προετοιμασία μου για τις πανελλήνιες καθώς είμαι μαθήτρια 2ας Λυκείου και παράλληλα να συνεχίσω την εξέλιξη της εφαρμογής.

Πηγή:  laif.com.gr