Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 18:00

Εμείς οι Κερατσινιώτες και Δραπετσωνίτες ζηλεύουμε τα έργα που γίνονται στον Φαληρικό όρμο;

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

lifo14Όταν διαβάζεις τα σχετικά με όσα έχουν αποφασιστεί να γίνουν στον φαληρικό όρμο ( νέος αυτοκινητόδρομος, υπόγειο κανάλι, παραϊλίσιος ποδηλατόδρομος, αντιπλημμυρικά έργα και το μεγαλύτερο παράκτιο οικολογικό πάρκο) το γνωστό "καλά, εμείς σε πηγάδι κατουρήσαμε, ε;" έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σου περάσει από το μυαλό, ακολουθούμενο από δυνατά οικολογικά και όχι μόνο επιχειρήματα . Όσο για το "εμείς", είμαστε οι κάτοικοι του δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και των πέριξ δήμων, που τα ανάλογα έργα στην Δραπετσώνα, στην περιοχή της ανάπλασης των 640 στρεμμάτων, δεν πιάνουν μπάζα σ'αυτά που θα γίνουν στο φαληρικό όρμο.  Κύριος χρηματοδότης αυτής της ανάπλασης που αφορά τους δήμους Μοσχάτου και Καλλιθέας, αλλά όχι μόνο, είναι η Περιφέρεια Αττικής. 

Η διαφορά βγάζει μάτι και το αποτέλεσμα έχει να κάνει με τον αγοροφοβικό/ψηφοθηρικό, πρόχειρο και ανέμπνευστο τρόπο που  αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το ορυχείο "χρυσού" της η δημοτική αρχή του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας και πόσο ανοιχτόμυαλα και εμπνευσμένα κινήθηκε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το ίδρυμα Νιάρχου και τις δημοτικές αρχές Καλλιθέας και Μοσχάτου. 

Για άλλη μια φορά πάντως γίνεται φανερό πως συχνά οι συνέπειες μιας ταξικής διαφοράς, στην περίπτωσή μας ανάμεσα στον Δυτικό Πειραιά και τον Νοτιοανατολικό, είναι αποτέλεσμα και των χειρισμών που κάνουν όχι μόνο οι εκπρόσωποι  της ισχυρής ομάδας της ταξικής διαφοράς, αλλά και της ασθενέστερης. Έτσι, εκτός απροόπτου, αναμένεται το αποτέλεσμα στα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει τη διαφορά ποιότητας ζωής υπέρ των κατοίκων του Νοτιοανατολικού Πειραιά σε σχέση με την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δυτικού Πειραιά. Κι αυτό δεν ήταν αναπόφευκτο. Δυστυχώς βάλανε το χεράκι τους και οι αντιπρόσωποί μας.  

Με όσα λοιπόν προσδοκούσα και καταλαβαίνω, η απάντηση είναι, ναι, ζηλεύω. 

Πατώντας  lifo.gr   θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Γιάννη Πανταζόπουλου "Το νέο πρόσωπο του Φαληρικού Όρμου".  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 16:58
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 21-11-2018 08:25
Αγαπητέ φίλε
έχεις δίκιο για όλον αυτόν τον δρόμο, ιδιαίτερα μάλιστα στο κομμάτι κοντά στην ΕΥΔΑΠ και κάτω από τη ΔΕΗ που τα βρίσκω κι εγώ πολύ επικίνδυνα και τα αποφεύγω με κάθε τρόπο. Ακόμα κι η κατάληξη του δρόμου στην ιχθυόσκαλα είναι ελλιπής και ανόητη, ενώ θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει λειτουργική.

Δυστυχώς, όταν αποφασίστηκε να γίνει ο δρόμος υπόγειος (με σφοδρές πιέσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μην χωριστεί η πόλη στα δύο), αυτό έγινε και πάλι με κριτήριο τις ανάγκες των βιομηχανιών (κυρίως την ΔΕΗ αλλά και Λιπάσματα, ΑΓΕΤ κτλ).

Αυτό θα γίνεται ΠΑΝΤΑ στην περιοχή μας για όσο δεν καταρτίζεται και εφαρμόζεται μια πολεοδομική μελέτη και ένα ρυθμιστικό σχέδιο που να καθορίζει όρους δόμησης και δρόμους, πλατείες, πάρκα (ακόμα και μητροπολιτικό) και λειτουργίες πόλης.
Κοντά στην Όιλ Ουάν που έγινε, την επαπειλούμενη Κοσκο που ενδέχεται από μέρα σε μέρα να γίνει, την Λαφάρτζ που καιροφυλακτεί, την ΕΛΠΕ-πρώην ΒΡ- που κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνει αύριο, πρέπει να προσθέσουμε και τον δρόμο αυτόν.

Στον δρόμο αυτό είχε προχωρήσει ο δήμος σταθερά την (περίπου) εικοσαετία 1991-2008. Κατόπιν άρχισαν καθυστερήσεις (2009-2014) και την τελευταία τετραετία ήρθε η συνολική απόρριψη (νομίζω από άγνοια και υπερβολική δόση αριστερισμού) του μόνου σχεδίου που μπορεί να σώσει την περιοχή.

Κάθε μέρα που περνά χωρίς πολεοδόμηση (επαναλαμβάνω ότι και το μητροπολιτικό πάρκο 200 ή 400 στρεμμάτων είναι μέρος της) και χωρίς τον καθορισμό των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ όρων χρήσης γης και χάραξης δρόμων, πλατειών κτλ. δημιουργεί κινδύνους για περαιτέρω υποβάθμιση της πόλης. Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα από εκεί όπου το αφήσαμε.
Παράθεση
-1 # Γ. Μεριζιώτης 18-11-2018 11:03
Αγαπητέ Γιώργος Θ. Τσιρίδης για τα Λιπάσματα θα τα πούμε όταν ανεβάσω σχετικό κείμενο – θέμα, (αν το δημοσιεύσει η σταγόνα).

Εκείνο που θέλω να πω εδώ (άσχετο με το θέμα) άλλα με αφορμή οτι παρενέβης με σχόλιο και είσαι υποψήφιος για δήμαρχος είναι το εξής.

Τα τούνελ της περιφερειακής απο λιμάνι που περνάνε κάτω απο τα λιπάσματα έχουν μετατραπεί σε καρμανιόλα. Λόγο ανάποδων στροφών που έχουν και ελλιπούς φωτισμού.

Εκεί που έχασε την ζωή του ο σκηνοθέτης Αγγελόπουλος σκοτώθηκαν πριν 20 μέρες δυο νέα παιδιά, το ένα κόρη ενός παλιού μου φίλου, το κορίτσι ήταν 18 χρόνον και το αγόρι 21.

Τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση; θα αλλάξει η φήμη της Δραπετσώνας και απο Δραπετσώνα του αγώνα για καλύτερη ζωή θα γίνει Δραπετσώνα του θανάτου;.
Παράθεση
-1 # Γιώργος Θ. Τσιρίδης 17-11-2018 10:34
Όσο η δημαρχία θα επιμένει σε λογικές γαρμπιλιού κι οι κριτικοί της σε λογικές ενιαίου άλσους, τόσο τα γεγονότα θα μάς προσπερνούν. Άξιοι της μοίρας μας αν έστω και τώρα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, δεν δούμε το ουσιώδες κι αφήσουμε άλλη μια τετραετία χαμένη. Δεν υπάρχει άλλη. Εδώ θα είναι το τέλος κάθε ελπίδας.
Παράθεση
-1 # Γ. Μεριζιώτης 16-11-2018 21:54
και εγώ ζηλεύω Λάκη μου, και εγώ. Στα λιπάσματα (αυτός ο χώρος που δόθηκε στον δήμο) έχουν γίνει το βασίλειο του γαρμπιλιού.
ΕΝΙΑΙΟ ΑΛΣΟΣ τωρα.
Πρωτοβουλία Αγώνα για Ενιαίο Αλσος
http://eniaioalsos.blogspot.com/
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση