Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 08:35

Στο θέμα της ΕΡΤ είμαι με το Νίκο Φίλη κι όχι με το Νίκο Παππά

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

sputnik1Κι ας θεωρώ ότι λίγα λέει o Φίλης και αναρωτιέμαι γιατί άργησε τόσο; Και πως να'ναι διαφορετικά αφού αυτό το τριτοκοσμικό προϊόν που ονομάζεται ΕΡΤ και που την πληρώνουμε όλοι, εδώ και μισό αιώνα η κάθε κυβέρνηση τη θέλει μόνο ως προπαγανδιστικό της όργανο και πέραν τούτου ουδέν. Και ένας λόγος που συμβαίνει αυτός να είναι ο κανόνας και δεν αλλάζει ακόμα κι αν το ποσοστό τηλεθέασης των πολιτικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων δεν έχει ξεπεράσει ποτέ το 5%, είναι που όλα τα ανασφαλή ελληνικά κόμματα, άλλο λιγότερο κι άλλο πιο πολύ, το' χουν στο αίμα τους να υπονομεύουν τη δημοκρατία παρά να την αναπτύσσουν, περισσότερο εμπιστεύονται τη μεροληπτική κομματική δημοσιογραφία παρά την ανεξάρτητη γνώμη, πιο πολύ θεωρούν τα άλλα κόμματα εχθρούς παρά αντιπάλους.

Έτσι η "παραδιοίκηση" που θεωρεί ως εξήγηση ο Φίλιας για τα χάλια της ΕΡΤ είναι το σύμπτωμα κι όχι η ασθένεια. Όσο για τον Παππά, είναι άξιον απορίας το πως τα έχει καταφέρει και ποτέ δεν τον έχω πιστέψει για κάθε σοβαρό θέμα στο οποίο έχει εμπλακεί και δε θυμάμαι ούτε μία φορά που να με έχει πείσει μ'αυτά που λέει. Και επ'ευκαιρία θυμήθηκα κι άλλον έναν Νίκο, τον Συριζαίο βουλευτή Ξυδάκη, που πριν ένα χρόνο περίπου έλεγε τα ίδια με τον Φίλη για την ΕΡΤ. Στην τελική θα υπάρξει άραγε κάποιος/οι που όταν αηδιάσει/ουν μ'αυτό το απίστευτο όργιο της ΕΡΤ θα αρχίσει να εκπέμπει άσπρο φως η δημόσια ελληνική ραδιοτηλεόραση

Ακολουθεί το ρεπορτάζ από το SPUTNIK.

 

Ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης μίλησε για «παραδιοίκηση» στην ΕΡΤ και είπε πως η κρατική ραδιοτηλεόραση θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Ο Φίλης δεν γνωρίζει αρκετά για το τι γίνεται στην ΕΡΤ, ήταν το σχόλιο του υπουργού ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά.

Με σκληρά λόγια μίλησε για την κατάσταση στην διοίκηση της ΕΡΤ ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Σε συνέντευξή του στο newpost, ο κ. Φίλης είπε ότι θυμίζει όλο και πιο πολύ «την ΕΡΤ πριν το "μαύρο"». Μίλησε επίσης για «παραδιοίκηση» και «παλιό συντεχνιακό καθεστώς».

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το "μαύρο". Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση. Κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων. Πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση», είπε ο κ. Φίλης.

Στα σχόλια του κ. Φίλη, απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Ο κ. Φίλης δεν γνωρίζει την κατάσταση στην ΕΡΤ», τόνισε ο κ. Παππάς και ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα «παίρνει σάρκα και οστά» η επιτροπή για το «μαύρο» η οποία όπως είπε, θα δείξει πολλά για το τι συνέβη και ποιοι επωφελήθηκαν από το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, τόνισε επίσης, πως το μείζον, δεν είναι οι δηλώσεις του κ. Φίλη, αλλά η επίθεση της ΝΔ προς την κρατική τηλεόραση.

Πηγή:  sputniknews.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 16:51
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση