Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 19:24

Σκιαγραφώντας τη ζωή και τη πορεία του Θεόδωρου Βασιλάκη

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

aegeanΩς γνωστόν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, την ιστορία τους τη γράφουν όσοι σε κάποια φάση της ζωής τους το αποφασίσουν, όσοι επιθυμούν πράματα και θάματα απ'αυτά που γίνονται ή απ'αυτά που έχουν κάποιες πιθανότητες να φτιαχτούν εκ του μηδενός. Τη γράφουν παίρνοντας φόρα και δύναμη από τους ουρανούς της τάξης ή της ομάδας που επέλεξαν, τη γράφουν ως μέλη της παρέας τους ή του σογιού τους, τη γράφουν ως μόνοι υβριδικοί Προμηθείς

Αυτά που γράφουν στο σώμα του βίου τους ακόμα και με ίδρωτα και αίμα, γρήγορα το μαθαίνουν πως σε εξαιρετικές περιπτώσεις είναι αυτά που ήθελαν, αυτά που σχεδίασαν. Τι μπορεί να ελπίζουν όσοι δεν έχουν πείρα να μάθουν από τους εμπειρογνώμονες, από αυτούς που έπαθαν και κάτι έμαθαν; Ως πρώτη συμβουλή, να καλλιεργήσουν την υπομονή για όσα και όσους από τους υποχρεωτικούς που δεν τους ευχαριστούν, ως δεύτερη, να μην είναι μοναχοφάηδες στα κέρδη ακόμα κι αν βασικά εξαιτίας τους προέκυψαν αυτά και ως ευχή, να ζήσουν μια ζωή πηγαίνοντάς την όσο πιο κοντά γίνεται σ'αυτό που κατά βάθος είναι. Κάπως έτσι μπορεί βάσιμα να ελπίζουν ότι θα ανθίσουν όσο πιο πολλές φορές είναι δυνατόν μέσα στην μικρή ζωή τους.  

Κάτι που βοηθάει σ'αυτήν την πορεία είναι να συναντάμε στη ζωή μας ανθρώπους που μας εμπνέουν, που μας ωθούν στα καλύτερα άκρα μας μέσω της μαθητείας και της συνεργασίας, μέσω του συναγωνισμού και του ανταγωνισμού. Όσοι στη ζωή τους συναντήσουν ανθρώπους που τους θαύμασαν, που τους διέγειραν να τους ξεπεράσουν ξεπερνώντας τον εαυτό τους, εκτιμούμε ότι είναι τυχεροί άνθρωποι. 

Έχουμε διαπιστώσει πως υπάρχουν αρκετοί νέοι ανθρώποι που θαυμάζουν πετυχημένους επιχειρηματίες, όχι τόσο για το πόσα πολλά χρήματα έβγαλαν, αλλά για τους τρόπους του επιχειρείν και το πως κατάφεραν συνήθως μετά κόπως και βασάνων να φτιάξουν πράματα που δεν τα κληρονόμησαν. 

Σίγουρα ένας από αυτούς είναι και ο Θεόδωρος Βασιλάκης, ένας από τους σημαντικότερους και πιο δραστήριους επιχειρηματίες της χώρας μας που πέθανε χθες σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας κληρονομιά το όραμα και την αγάπη του για την εταιρία που ίδρυσε και ανέδειξε σε κυρίαρχο στις αερομεταφορές.  

Πατώντας  lifo.gr  θα σας παρουσιαστεί το εξωτερικό "βιογραφικό" του, ίσα ίσα για να πάρουμε μία ιδέα. Για τα σταυροδρόμια της ζωής του και τους εσωτερικούς αναβρασμούς του, τις αντιφάσεις του και τις αμφιβολίες του, τις συνεργασίες του και τις συγκρούσεις του, για το πως ελίχτηκε και τα γιατί κυνήγησε αυτά που κυνήγησε, αν όλα αυτά δεν τα έχει αφήσει/εξομολογηθεί  σε τρίτους, είναι πια πολύ δύσκολο ακόμα και να πάρουμε μια μυρωδιά για τον άνθρωπο και την προσωπικότητά του.   

Τι μένει; Να υποθέσουν και να φανταστούν την εσωτερική του ζωή, όσοι ενδιαφέρονται για αυτόν, τον νεκρό πια, κ. Βασιλάκη, για τις αγωνίες του, τα ρίσκα που πήρε, τις επιτυχίες του και τις αποτυχίες του. Ίσως η σχέση της από μέσα ζωής του με τις ορατές πράξεις του να έχει κάτι ουσιαστικό να πει, κάτι χρήσιμο για εκείνους που ψάχνουν τέτοιες ιστορίες ζωής.  

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 17:18
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση