Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:07

Λέτε τα πράματα να είναι τόσο άσχημα στις συναυλίες όσο τα λέει η Ελληνοϊταλίδα Angel Lo Verde;

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

angelΠώς είναι τα πράγματα, σήμερα για τις ελληνικές μπάντες;

«Πολύ, πάρα πολύ δύσκολα από όλες τις απόψεις. Στέλνεις προτάσεις σε χώρους και δεν σου απαντάνε καν. Μετά δεν υπάρχει στήριξη από τον κόσμο. Δεν το λέω μόνο για την προσέλευση στις συναυλίες, αλλά και για την προσπάθεια που κάνεις να βγάλεις έναν δίσκο και με την πρώτη ευκαιρία αντί να τον αγοράσουν, τον κατεβάζουν. Νομίζει κάποιος ότι έτσι βλάπτει μια εταιρεία, αλλά στην πραγματικότητα βλάπτει τον μουσικό. Οπότε αν θέλεις κάτι να ξαναδείς γιατί σου αρέσει δεν θα το δεις, απλά γιατί δεν θα υπάρχει».

Είναι θέμα χαρακτήρα και παιδείας. Όπως δεν πας στο μανάβικο να κλέψεις, έτσι κι εδώ. Ο μουσικός θα κάνει αυτό που κάνει έτσι κι αλλιώς, γιατί η μουσική είναι θέμα έκφρασης. Και δεν είναι αυτό αποτέλεσμα μόνο της κρίσης. Έχουμε εξαιρετικούς μουσικούς και ωραίες μπάντες, αλλά όσο καλός, δημιουργικός κι αν είσαι, όση εξέλιξη κι αν έχεις, αν αυτό δεν το απορροφά ο κόσμος, αν ο δίσκος σου δεν παιχτεί υπάρχει ζήτημα. Οι μουσικοί, οι καλλιτέχνες εξελίσσονται, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει το κατάλληλο έδαφος να προσφέρουν πολιτισμό. Προσωπικά ακόμα αγοράζω βινύλια και με ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου. Άλλους μπορεί να μη τους ενδιαφέρει. Είναι θέμα αισθητικής και γούστου.

Είμαι στον χώρο πάνω από 20 χρόνια. Παλαιότερα υπήρχε περισσότερο feeling γιατί δεν αποσπώνταν η προσοχή τους να τραβήξουν φωτογραφίες με το κινητό. Υπήρχε μεγαλύτερη σχέση μεταξύ κοινού και μπάντας. Τα πράγματα ήταν περισσότερο interact.

Τώρα o άλλος καίγεται να σε δει μέσα από την οθόνη του. Ε, και τι κέρδισε; Τη στιγμή την έζησε; Ησουν παρούσα, παρών; Αν δεν έρθεις να διασκεδάσεις λοιπόν μαζί μου κάτσε σπίτι σου. Εχω συνεργείο να το τραβήξει και να το ανεβάσει στο youtube με καλύτερη ποιότητα.

Μου αρέσει να παρατηρώ και να βλέπω τα πράγματα όπως είναι. Φταίει η κρίση, αλλά συμβάλλουν και όσα είπαμε. Δεν είναι πικρία λοιπόν, είναι παρατήρηση. Ευελπιστώ ο κόσμος να αλλάξει μυαλά και να δει όλα όσα γίνονται γύρω του. Αν δεν αλλάξει ο κόσμος δεν θα αλλάξει η κατάσταση, απλά θα λουπάρει και θα ξαναγίνεται το ίδιο.

Λέξεις μπορούμε να πούμε πολλές, το θέμα είναι με τις πράξεις τι γίνεται, και αυτό με αφορά ως καλλιτέχνη. Αγαπώ αυτό που κάνω και θέλω να προσφέρω κάτι καινούργιο στη χώρα μου, γι’ αυτό θα συνεχίσω να το κάνω. Όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας είναι αφορμή για να φτιάξω ένα κομμάτι. Η αδικία είναι κάτι που δεν αντέχω και συνήθως με οδηγεί στο να γράψω. Δε μπορώ να μένω απαθής σε όλα αυτά που γίνονται.

Good Lovin'  

Teo Papadinas/Alekos Arapis/Angel Lo Verde - Jam At BLOO Studio  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 22:16

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση