Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 16:09

Αχ καλέ μη !

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

fananav5Για να βρούμε μιαν άκρη, είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε ότι το φλέγον ζήτημα της λεγόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης είναι μία σοβαρή, περίεργη αλλά και αμφιλεγόμενη ιστορία. Είναι ακόμα μια αφορμή να αναθεωρήσουμε ελαφρώς τις σεξουαλικές πεποιθήσεις μας, εξερευνώντας προσεχτικά και σε βάθος τα μυστήρια του ερωτικού μας δούναι και λαβείν.

Ένα δείγμα σχετικό και ασχολίαστο:

 

 

Θα ριχνότανε ποτέ κανένας μας με τέτοια αγριότητα, τόση λύσσα, τέτοια κτηνώδη μανία στα όρια του βιασμού, σε μια κυρία, όπως ρίχνεται ένας γάτος, μες τη μέση του δρόμου, σε μια γάτα που την κάνει κέφι και παρ' όλες τις μαχητικές αρνήσεις της, τής αλλάζει τον αδόξαστο και ούτε γάτα ούτε ζημιά;

Η εκφρασμένη με κάποια αοριστία "σεξουαλική παρενόχληση" μας επιτρέπει δικαίως να θεωρούμε ότι ο παρενοχλών μπορεί να είναι το κάθε σεξουαλικά ενεργό άτομο: ο άντρας, η γυναίκα, ο γκέι και όποιοι άλλοι.

Η παρενόχληση, από πάντα ενεργείται σχεδόν αποκλειστικά μέσω των τριών από τις πέντε αισθήσεις μας. Μένουν απ' 'έξω η ΓΕΥΣΗ και η ΑΚΟΗ. Κυριότερη και η μόνη ενοχοποιητική είναι η ΑΦΗ και μάλιστα η δια χειρών του άρρενος εφαρμοσμένη.

Έχει επικρατήσει τελικά ότι αυτός που βάζει χέρι, αυτός που στριμώχνει, που χουφτώνει, που θωπεύει, ως στοργικός πατήρ, είναι ο άντρας, που λόγω φύλου είναι ο κυνηγός, ο επιτιθέμενος.

Οι άλλες δύο αισθήσεις η ΟΡΑΣΗ και η ΟΣΦΡΗΣΗ συμμετέχουν ενεργά και πάντα εις βάρος του αρσενικού, κατά τη γνώμη μου αδίκως.

Υποστηρίζεται έντονα και από κάθε πλευρά ότι οι γυναίκες, με τα ερεθιστικά ντυσίματά τους, τα πολύχρωμα μακιγιάζ και τα βιομηχανικά ζαλιστικά αρώματά τους προξενούν αναπάντεχες ορέξεις.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτός είναι ο ρόλος τους. Ακόμα και οι υπερβολές τους έχουν την εξήγησή τους. Θα προκαλούν έτσι κι αλλιώς ως φυσική ανάγκη και υποχρέωση του φύλου τους.

Κι έτσι ο αγέρωχος Αδάμ, αφήνεται στων αρωμάτων, των χρωμάτων και των ματιών τα καμώματα, χάνει το μυαλό και την αξιοπρέπειά του και την πέφτει σαν κλεφτρόνι του έρωτα στις χάρες μιας Εύας ή μιας Ελένης κι άντε να βγάλεις συμπέρασμα.

Γιατί άραγε δεν έχει ποτέ κατατεθεί ούτε μια αγωγή εναντίον κάποιας κυρίας για σεξουαλική παρενόχληση ανδρός , ανήμπορου να κάτσει φρόνιμα, αδύναμου να συγκρατηθεί;

Πιστεύω ότι θα προκύψουν πολλές δυσκολίες και εμφανείς αδικίες στις δίκες για την έκδοση απόφασης περί ενοχής ή αθωότητας κατηγορούμενου για παρενόχληση.

Πώς να αποδειχτεί αν η ενάγουσα, άσχετα τι λέει στην αγωγή της, τα 'θελε ή δεν τα 'θελε;

Πώς να αποδειχτεί ότι τα μη, μη και τα όχι, όχι, δεν ήταν αυτά που στην ερωτική γλώσσα συνήθως σημαίνουν ναι, ναι, τραβάτε με κι ας κλαίω;

Φανερό είναι ότι η ανίχνευση της αλήθειας θα είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Επειδή λοιπόν τα κενά και τα νεφελώδη είναι πολλά, θα ήταν σκόπιμο να εκδοθεί από την αρμόδια υπηρεσία τουλάχιστον μια λεπτομερής λίστα με κλιμάκωση των σεξουαλικών παρενοχλήσεων σύμφωνα με την βαρύτητα της προβλεπόμενης ποινής.

Εγώ απ' την πλευρά μου επειδή βγιάζομαι ν' αρχίσει ο πετροπόλεμος, θέτω ένα εύλογο ερώτημα για δημόσια διαβούλευση:

Η διάρκεια της χειραψίας ανάμεσα σε δύο συστηνόμενους ετερόφυλους, από πόσα δευτερόλεπτα και πάνω θα θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση;

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 16:17

Σχόλια   

0 # Μανόλης Γλαμπεδάκης 05-12-2017 14:42
"Η διάρκεια της χειραψίας ανάμεσα σε δύο συστηνόμενους ετερόφυλους, από πόσα δευτερόλεπτα και πάνω θα θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση;"
Στην εύλογη απορία του Φάνη, πριν πω την γνώμη μου, θα συμπληρώσω δυο "επιβαρυντικά" στοιχεία.
Πριν χρόνια στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "κοκουν"(;) ο νεαρός γήινος πολύ γουστάριζε την νεαρή εξωγήινη και ω! του θαύματος αυτή ανταποκρίθηκε. Βρέθηκαν και οι δυο γυμνοί μέσα στην πισίνα, ο ένας στην μια άκρη και η άλλη στην άλλη. Και με έναν εξωγήινο μαγικό τρόπο ήρθαν σε οργασμό. Έναν οργασμό εξ αποστάσεως που πολύ άρεσε στον γήινο και ήθελε κι άλλο. (νεαρός ήταν, άντεχε).
Μόλις χτες ο γνωστός Νανόπουλος ανέφερε σε συνέντευξη του ότι η τηλεμεταφορά έχει επιτευχθεί από τους επιστήμονες. Και αφού επιτεύχθηκε σε άτομα, άρα δεν είναι απαγορευτική στη Φύση, είναι θέμα χρόνου να επιτευχθεί σε μόρια και σε οργανικά μόρια και σε σύνθεση μορίων.
Πάμε λοιπόν στο ερώτημα.
Ότι ξέραμε, το ξεχνάμε.
Η αφή από τις αισθήσεις βρίσκεται υπό διωγμόν, ενδεχομένως και υπό κατάργηση.
Προς το παρόν, μπορείς να στέλνεις SMS. Από το "χάρηκα πολύ" έως το "πολύ σας ορέγομαι".
Αργότερα, να ανησυχείς για την στιγμή που κάποια θα σου πει επιτιμητικά "σκέφτηκες πρόστυχα για μένα"
Παράθεση
+1 # Ιγνατιάδης Λάκης 30-11-2017 11:32
Πριν, να πούμε τρία. Η δήλωση της πολιτικοποιημένης ηθοποιού Σούζαν Σάραντον: "Δεν λέω ότι δεν συνέβαιναν όλες αυτές οι κακοποιήσεις γυναικών στο Χόλυγουντ, που πιο πολύ ήταν αποτέλεσμα της κουλτούρας της "απελευθέρωσης των δεκαετιών του '60 και του '70. Εγώ πάντως πάντα έλεγα "όχι" με ένα σωρό αδέξιους και ηλίθιους τρόπους, αλλά κανένας άντρας δεν με πίεσε, δεν εμφανίστηκε στο δωμάτιό μου, δεν με στρίμωξε, δεν με κτύπησε, δεν έπεσε πάνω μου...". Το άλλο είναι οι διαδηλώσεις που έγιναν αυτό το Σάββατο σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών, φέτος ήταν εντυπωσιακά μεγάλες. Για μια ακόμα φορά οι διαδηλώτριες ενέταξαν στις βίαιες πράξεις εναντίον τους και τη σεξουαλική παρενόχληση. Όσο για τις δολοφονημένες γυναίκες από άντρες συζύγους ή συντρόφους φέτος στην Ε.Ε πλησιάζουν τις χίλιες. Το τρίτο είναι η σκέψη του αν θα δούμε την παρενόχληση ως μία έκφραση σεξουαλικής επιθυμίας ή ως ένα έγκλημα βίας που εκφράζεται μέσα από το σεξ. Τώρα τι είναι και δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση δύσκολο να το συμφωνήσουν οι άνθρωποι. Προφανώς εξαρτάται από τους διάφορους πολιτισμούς από τους χώρους, κ.ά. Άλλο π.χ θα θεωρεί η μέση γυναίκα παρενόχληση στην Αγγλία άλλο στην Ιταλία. άλλο στα 20 κι άλλο στα 45 της, άλλο στο πανεπιστήμιο, άλλο σ' ένα εργοστάσιο, σε ένα μπαρ, σε μια εκκλησία, ή στο Χόλυγουντ. Πάντα εξαρτάται κι από την προϊστορία των άμεσα εμπλεκομένων, αν έχουμε ένα ακραίο φλερτ εν εξελίξει που η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να ξεφύγει ή αν έχουμε μία εν ψυχρώ βίαια συμπεριφορά. Το σίγουρο είναι πως αν μία γυναίκα εκ των υστέρων δηλώνει πως εισέπραξε την συμπεριφορά του άντρα ως παρενόχληση, τότε θα υπάρξουν φορές που οι νόμοι θα είναι μαζί της και άλλες που θα δικαίως θα αμφισβητούνται. Το αναμενόμενο είναι το κλάδεμα της έκφρασης ερωτικών επιθυμιών και στα δύο φύλα. Τέλος, πέραν των άλλων συνεπειών, ισχύει ότι η σεξουαλική παρενόχληση ανοίγει δρόμους και στους βιασμούς; Με όλα αυτά άραγε αλλάζουμε προς το καλύτερο ή ευνουχιζόμαστε;
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση