Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 17:24

Αυτά είναι τα αστέρια Michelin της Αθήνας για το 2017, της Κατερίνας Βνάτσιου

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ποια ελληνικά εστιατόρια βραβεύτηκαν με το διάσημο βραβείο της γαστρονομίας;

Τους τελευταίους 12 μήνες κάτι μυστήριοι επιθεωρητές τριγυρνούν σε όλη την υφήλιο. Όχι, δεν ψάχνουν για κάποιο ανεξήγητο έγκλημα, αλλά για κάτι εγκληματικά νόστιμο. Και χθες το βράδυ στο Λονδίνο, αποκάλυψαν τα ευρήματά τους.

Ο οδηγός Michelin θεωρείται ακόμα ο πιο έγκυρος σε σχέση με το φαγητό. Τα περίφημα αστέρια του είναι η μεγαλύτερη βράβευση που μπορεί να κατακτήσει ένα εστιατόριο και αποτελούν το όνειρο κάθε chef.

Για το 2017 βράβευσε 497 εστιατόρια της Ευρώπης με τρία αστέρια (20 εστιατόρια), δύο αστέρια (91 εστιατόρια) και ένα αστέρι (386 εστιατόρια). Ο γενικός διευθυντής του οδηγού Michelin, Michael Ellis τόνισε ότι «οι κριτικοί παρατήρησαν φέτος μία επιμονή στην τοπικότητα. Όλο και περισσότεροι chefs θέλουν να χρησιμοποιούν προϊόντα από τους κήπους τους ή να δουλεύουν με προμηθευτές τους οποίους εμπιστεύονται ότι θα τους παραδώσουν ένα άριστο προϊόν, και τα μενού αλλάζουν κάθε έξι με οκτώ εβδομάδες για να εξασφαλίσουν την καλύτερη πρώτη ύλη της εποχής».

Στην αθηναϊκή σκηνή έχουμε λόγους να χαιρόμαστε, όχι ότι είχαμε καμία απρόσμενη έκπληξη. Τα δύο τους αστέρια διατηρούν το Funky Gourmet και η Σπονδή ενώ από ένα αστέρι εξακολουθούν να έχουν το Varoulko, το Botrini’s και η Hytra. Μια ευχάριστη αλλαγή είναι βέβαια τα Bib Gourmands που απέσπασαν το Nolan, το Αθήρι και το Οικείο ως επιβράβευση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.

Πηγή:  athensvoice.gr  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Μαρτίου 2017 17:36

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση