Κυριακή, 05 Μαρτίου 2017 17:59

Το τραγικό κ.Τσακνή μας δεν είναι ότι η ΕΡΤ είναι τραγική και τριτοκοσμική

Επιλέγων ή Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

κάτι που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού από όσους δεν αντιμετωπίζουν την ενημέρωση και την πολιτική με οπαδική/πελατειακή συμπεριφορά. Το τραγικό είναι ότι δεν το αντιλαμβάνεστε εσείς και επιτίθεστε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκη, που σαν παιδί ξεστόμισε αυτό που όλοι βιώνουμε, ότι δηλαδή ο βασιλιάς είναι θλιβερά γυμνός. Και αντί να ντραπείτε και να αρχίσετε να κοιτάζεστε στον καθρέφτη, τον αντιμετωπίσατε με κάτι επιχειρήματα άθλια. Ότι δηλαδή το είπε αυτό ο κ.Ξυδάκης, διότι θέλει λέει να συναντήσει ένα θολό αριστερό κοινό. Μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν τέτοιες δηλώσεις ενός πούρου αριστερού όπως εσείς. 

 

Και αν θέλετε να ξέρετε κ.Τσακνή μας και προφανώς και κ.Παππά μας, το ακόμα πιο τραγικό είναι πως δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί κάποτε να προωθηθούν δυνάμεις - τουλάχιστον από τη σφαίρα επιρροής των πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας που ακόμα και από τους κύκλους τους επιλέγουν μονίμως τους πιο πιστούς και όχι τους σχετικά πιο άξιους - ικανές να φτιάξουν μια ΕΡΤ που δε θα έχει αυτά τα απερίγραπτα χάλια. Χάλια σε όλα τα επίπεδα. Κι αυτό αφορά όχι μόνο στη διοίκηση της ΕΡΤ, αλλά και στην πλειονότητα από τους 5.000 περίπου υπαλλήλους της. Κάτι που εν μέρει εξηγείται μιας και είναι γνωστό τοις πάσι ότι πάρα πολλοί υπάλληλοι της ΕΡΤ διορίστηκαν από κυκλώματα που γεννούν τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Ελάχιστοι απ'αυτούς έχουν τα προσόντα που είναι απαραίτητα γι'αυτήν τη δουλειά, ενώ η αξιοκρατία ως γνωστόν είναι είδος προς εξαφάνιση στους διαδρόμους στα γραφεία και στα πλατώ της ΕΡΤ. Όπως και ένα εξ ίσου σοβαρό θέμα είναι η περιορισμένη ανεξαρτησία που έχουν όλοι αυτοί που κάνουν τις διάφορες εκπομπές λόγου και ειδήσεων. Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στην ΕΡΤ διαχρονικά  κι όχι μόνο τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ που όλα θα τα έκανε καλύτερα. 

Αυτά τα λίγα για το θέμα της ΕΡΤ, όπου θεωρώ ότι έτσι όπως είναι το πολιτικό μας προσωπικό είναι απίθανο να μας προκύψει κάποτε μια άσπρη μέρα, μια ΕΡΤ δηλαδή που οι κάτοικοι αυτοί της χώρας θα είναι υπερήφανοι που θα τους αντιμετωπίζει ως πολίτες. Μια μέρα όπου θα αρχίσει να διαφαίνεται στο κρατικό κανάλι μια μαχητική διάθεση να ανέβει ο πήχης του πρωτογενούς ρεπορτάζ και μέσω των δικών του παραγωγών και των εκπομπών λόγου και ενημέρωσης τα στάνταρ της πολυφωνίας, της ψυχαγωγίας, της αισθητικής και της επιμόρφωσης - παιδείας.

Να πούμε εδώ και το δίκοπο, πως δηλαδή η χαμηλή ποιότητα της ΕΡΤ δεν σπρώχνει τον αξιοπρεπή και απαιτητικό κόσμο να μην βλέπει σχεδόν καθόλου τηλεόραση. Αυτό που ακόμα και με το καλύτερο κανάλι μπορεί να είναι ένας επαναστατικός στόχος, αφού ως γνωστόν το δυνατότερο ναρκωτικό του κόσμου είναι η τιβί, όπου 9 από τα 75 χρόνια του είναι αυτά που κατά μέσο όρο αφιερώνει ένας άνθρωπος του δυτικού κόσμου βλέποντας τηλεόραση, αλλά στέλνει πολλούς απ'αυτούς στα άλλα άθλια ιδιωτικά κανάλια, όπου οι εξαιρέσεις καλών και με ουσία εκπομπών είναι σπάνιες. Αλλά αυτά το κέρδος τους και τα προνόμιά τους έχουν ως πρώτο στόχο τους, όταν η ΕΡΤ μας, που δεν έχει πρόβλημα χρηματοδότησης και υποτίθεται ότι με όλες τις δυνάμεις της θα πρέπει να συμβάλλει στην ανοδο του πολιτισμικού επιπέδου του τόπου δεν περνάει η μπογιά της πουθενά, ανίκανη να υπάρξει ως το αντίπαλο δέος. Αποτέλεσμα: Εμείς ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, όπου το στίγμα και των δύο είναι η απουσία έρευνας, στοιχείων,επιχειρημάτων, διαλόγου και στοχασμού, δηλαδή η απουσία σεβασμού του τηλεθεατή. Και οι μεν ιδιώτες όλα τα υποτάσσουν στο να μας παρουσιάσουν το ποτήρι των κυβερνητικών ενεργειών στην καλύτερη των περιπτώσεων μισοάδειο και οι άλλοι, οι κυβερνητικοί, μισογεμάτο. Αλλά αυτός είναι ο σίγουρος τρόπος για να πηγαίνουμε διαρκώς ολοταχώς προς τα πίσω.  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 17:01
Λάκης Ιγνατιάδης

Ραβδοσκοπία ατζαμή

Σχόλια   

0 # sofia mixailidou 06-03-2017 23:42
ΕΓΩ παντως προτιμω την ΕΡΤ εστω και τριτοκοσμικη, από τους αλλους τους τρισαθλοιους,γιατι μου θυμιζει την παιδικη μου ηλικια με τις ταινιες του Ελληνοσοβιετικου συνδεσμου και τα ντοκιμαντέρ της πρωην σοβιετικης ενωσης .ΜΙΑ χαρα είναι, ουτε το ΚΚΕ να ηταν στην εξουσια.
Παράθεση
0 # Γ.Τσιρίδης 06-03-2017 06:26
Λάκη

θα ήταν χρήσιμο να έγραφες γιατί θεωρείς την ΕΡΤ τριτοκοσμική πριν αρχίσεις να κάνεις σχόλια παίρνοντας αυτό τον ισχυρισμό σαν δεδομένο.
Γιατί όσοι θεωρούμε την ΕΡΤ, με τις όποιες αδυναμίες της, μακράν καλύτερη όλων των άλλων μαζί καναλιών, μένουμε με την απορία.
Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση