Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 20:06

Το Pritzker (το Νόμπελ της αρχιτεκτονικής) 2017 σε τρεις Καταλανούς

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τρεις αρχιτέκτονες, ο Ραφαέλ Αράντα, η Κάρμε Πιζέμ και ο Ραμόν Βιάλτα, οι ιδρυτές του καταλανικού γραφείου RCR Arquitectes, είναι οι νικητές του περίβλεπτου βραβείου Pritzker, που θεωρείται το αντίστοιχο ενός βραβείου Νόμπελ στην αρχιτεκτονική. Είναι η πρώτη φορά που η σημαντική διάκριση απονέμεται σε τρία πρόσωπα από κοινού.

Το βραβείο δημιουργήθηκε το 1979, απονέμεται για το έργο ενός αρχιτέκτονα εν ζωή και έως τώρα έχει απονεμηθεί σε πολύ μεγάλα ονόματα της αρχιτεκτονικής και εμβληματικά σε σχεδιασμό και κλίμακα πρότζεκτς. 

 

 Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ολόκληρο το άρθρο συν κάποιες φωτογραφίες έργων των τριών Ισπανών αρχιτεκτόνων,  εδώ  για να δείτε 26 φωτό έργων των τριών Ισπανών.

Κι  εδώ  θα σας εμφανιστούν οι βραβευμένοι από το 1979 μέχρι σήμερα αρχιτέκτονες με το Pritzker. Από τα 38 βραβεία τα εξήμισι έχουν απονεμηθεί σε αμερικάνους, τα 6 σε γιαπωνέζους, τα τρία σε βρετανούς και ακολουθούν άλλοι από άλλες χώρες με μία ή δύο βραβεύσεις. Οι βραβευμένοι αρχιτέκτονες από ευρωπαϊκές χώρες ανέρχοται σε 16. 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2017 20:35

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση