Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 19:38

...αν δεν καταστρέψουμε τον πλανήτη μας από μόνοι μας ως τότε.

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο τίτλος του άρθρου αυτού είναι μια φράση από την συνέντευξη που παραχώρησε ο αστροφυσικός και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Αστεροσκοπείου του Νότου Ιάσωνας Σπυρομίλιος - που ως μέλος της ομάδας Σμίντ και Ρίντ βραβεύτηκε το 2011 με το μισό βραβείο Νόμπελ Φυσικής - στον Σάκη Ιωαννίδη και δημοσιεύτηκε στις 7.8 στην Καθημερινή με τον τίτλο "Ώρα για την μελέτη της βαρύτητας".  Στην συνέντευξη αυτή ο κ. Σπυρομίλιος ομιλεί ως επικεφαλής της ομάδας κατασκευής του τηλεσκοπίου E-EL.T ( Ευρωπαϊκό Εξαιρετικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο) που κατασκευάζεται από το 2010 στην Χιλή και αναμένεται να λειτουργήσει το 2024. 

 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί αυτή η συνέντευξη που μας βοηθάει να πάρουμε μια ιδέα από κάποια από τα στοιχήματα που παίζονται στον χώρο της αστρονομίας. Γενικά, άρθρα και συνεντεύξεις από όλον τον επιστημονικό χώρο μας ανοίγουν παράθυρα στον κόσμο των επιστημών, μας επιτρέπουν να έρθουμε σε επαφή με τα κρίσιμα ερωτήματα που τις διατρέχουν και που διαρκώς προκύπτουν και μας βοηθούν να συνειδητοποιούμε πως οι επιστήμες - παλιές και νέες -  δεν είναι τελειωμένες υποθέσεις αλλά έχουν περισσότερες αναπάντητες ερωτήσεις απ'ότι απαντημένες. 

Και πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστούν οι σύντομες απαντήσεις του κ.Σπυρομίλιου σε 16 πιο απλές και προσωπικές ερωτήσεις που του έθεσε η Άννα Γριμάνη στις 15.6.15 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 18:09

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση