Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 22:47

Υπό ομηρία και το ποδόσφαιρο!

Συντάκτης 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η απόφαση της κυβέρνησης για τη συνέχιση του Κυπέλλου Ελλάδας μοιάζει με το ανέκδοτο του λαγού που πίσω από την πλάτη του λιονταριού έλεγε διάφορα… ηρωϊκά και μόλις πλησίασε το λιοντάρι του απάντησε «λέμε και καμιά μ… να περνά η ώρα», δείχνοντας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι στη εξαρτημένη Ελλάδα ακόμα και το ποδόσφαιρο βρίσκεται υπό ομηρία.

Ας θυμηθούμε την αρχική δήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού Στ. Κοντονή για την παύση του Κυπέλλου Ελλάδας. «Δεν θα αρθεί η απόφαση για την παύση του Κυπέλλου Ελλάδος. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Η απόφαση είναι πολιτική καθώς δεν είναι δυνατόν να συσσωρεύεται αρνητικό φορτίο σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα».

Και μόνο η απειλή περί ποδοσφαιρικού Grexit ήταν αρκετή για την κυβερνητική … κωλοτούμπα. Ακόμα και οι όροι διεξαγωγής του τελικού θα τεθούν στην FIFA στην επίσκεψη του κλιμακίου της στην χώρα μας, την ερχόμενη Τετάρτη δείχνοντας ποιοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν!

Από αυτή την άποψη τα όσα ακούγονται περί εξυγίανσης του σάπιου κόσμου του ποδοσφαίρου μόνο γέλιο προκαλούν. Και αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με την εξουσία τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Γιατί πώς αλλιώς παρά μνημείο υποκρισίας μπορεί να χαρακτηριστεί η παρακάτω ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος;  «Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού … έχουν έναν ξεκάθαρο στόχο, τη συντριβή του συστήματος της ανομίας και της διαφθοράς του ελληνικού αθλητισμού».

Πώς θα μπορούσαν οι εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας να φέρουν την εξυγίανση και την κάθαρση, χωρίς να συγκρουστούν με τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών που έχουν διεισδύσει και στο ποδόσφαιρο; Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση και με αυτή την απόφαση δείχνει ότι βρίσκεται υπό την ομηρία του ποδοσφαιρικού κατεστημένου. Οι ισχυροί επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας, όχι μόνο με την ανοχή, αλλά και την ενοχή της πολιτικής εξουσίας. Γιατί αφήνονται άθικτοι οι μηχανισμοί που ελέγχουν τη διαιτησία, διορίζουν πρωταθλητές , στήνουν αγώνες  σε ένα πρωτάθλημα με ομάδες – παραρτήματα για να μπορούν να αυγατίζουν τα νόμιμα και παράνομα κέρδη τους από το στοίχημα μεγάλοι και μικροί παράγοντες του ποδοσφαίρου.  Το δόγμα της «παράγκας»: «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι άλλοι να πάνε να γ…» παραμένει αθάνατο.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά πέντε χρόνια (!) από το περιβόητο «Κοριόπολις», η δίκη των 84 κατηγορουμένων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» πήρε αναβολή. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Απριλίου 2016 23:15

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση