Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 15:33

Δύο πoιήματα και δέκα άρθρα για τις εκλογές που μας πλησιάζουν

Συντάκτρια 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις αρχές του Σεπτέμβρη η ιστοσελίδα μας έκανε μία πρόσκληση σε καμιά πενηνταριά φίλους και γνωστούς και σε μερικούς επισκέπτες της που μας έχουν πει στο δρόμο καλά λόγια γι'αυτήν. Η πρόσκληση αυτή αφορούσε στις επερχόμενες εκλογές. Προσπαθήσαμε να είναι ευρύ το φάσμα των ηλικιών των προσκεκλημένων καθώς και οι εκλογικές τους προτιμήσεις έτσι όπως τις εκτιμήσαμε, όχι τελείως αυθαίρετα.

 

 

 

Αυτό που τους ζητήσαμε ήταν ένα άρθρο, ένα ποίημα, ένα βίντεο ή ένα απόσπασμα, που ως ένα βαθμό θα εξέφραζε τη στάση που θα κρατήσουν απέναντι στην κάλπη στις 20 του Σεπτέμβρη. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί λόγοι που σ'αυτό το κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δέκα συμπολίτες μας, οι οποίοι μπήκαν στον κόπο, εντόπισαν κάτι που στο περίπου τους εκφράζει και θέλησαν να το μοιραστούν με όλους εμάς μέσω της ιστοσελίδας μας. Τους ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε οι επιλογές τους να συνεισφέρουν στους αναγνώστες μια κάποια όψη αυτού του προεκλογικού αγώνα, με απόψεις που να τους αφορούν, να τους βάλουν σε σκέψεις και εν τέλει να τους κάνουν καλό.


Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Γιώργου Τσιρίδη που αναρτήθηκε στο μπλογκ του "Επιθεώρηση 2014" με τον τίτλο "Εγώ ψηφίζω Σύριζα, εσείς;"

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί μία συνέντευξη που πήρε η Ιωάννα Δρόσου από τον καθηγητή του Κολούμπια Στάθη Γουργουρή. Η συνέντευξη αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εποχή" με τίτλο: "Οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την αριστερά" και μας την έστειλε ο Νίκος Τσελέπης.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί ένα άρθρο του καθηγητή στο ΑΠΘ Νικόλα Σεβαστάκη που αναρτήθηκε στη lifo με τίτλο "Ο καιρός των διαψευσμένων". Το άρθρο αυτό μας το έστειλε η Μαργαρίτα. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο των Τάσσου Δίκα και Γιώργου Χατζηκωνσταντίνου " Στον αστερισμό της πολυπλοκότητας " που αναρτήθηκε στο μπλογκ Ανιχνεύσεις και το πρότεινε ο Θανάσης Καλογιαντσίδης.

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Νίκου Περπερά, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra με τον τίτλο "Συνέταιροι στο μνημόνιο, συνεταίροι και στην κυβέρνηση" και μας το έστειλε ο Βασίλης Ψυχογιός. 

Πατώντας εδώ θα σας εμφανιστεί το άρθρο της Αγγελική Σπανού που αναρτήθηκε στην Athens Voice με τον τίτλο " Αναποφάσιστοι". Το άρθρο αυτό μας το έστειλε η Ευθυμία Γεωργιάδου. 

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή με τον τίτλο " Η Αλήθεια για το δημόσιο χρέος" και μας το έστειλε η Νόρα Γιαννουλίδου

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Απόστολου Διαμαντή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα tvxs με τον τίτλο "Η δεύτερη ευκαιρία". Το άρθρο αυτό μας το έστειλε ο Νότης Ρ

Πατώντας  εδώ  θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Αριστείδη Χατζή που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα protagon.gr με τον τίτλο "Χαμένες ψευδαισθήσεις" και μας το έστειλε ο "Σίσυφος πανταγαμώτο". 

Πατώντας  εδώ   θα σας εμφανιστεί το άρθρο του Παναγιώτη Σωτήρη που με τον τίτλο "Σημειώσεις ενός αριστερού πολιτευτή" αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Unfollow. Το άρθρο αυτό μας το έστειλε ο Βαγγέλης Νικολαΐδης. 

Τέλος η Μαρία Βογιοπούλου - Κεσέογλου μας έστειλε δύο ποιήματα, δίχως όμως να αναφέρει αν είναι δικά της ή κάποιου άλλου. 

Βεβηλωμένος παράδεισος

Αφού η ζωή είναι μία

κι ό,τι είναι να'ρθει κανείς άνθρωπος 

δε γνωρίζει,

ονομάζω αυτόν τον κόσμο καλό

και ιερή την πραγματικότητα,

που δεν τολμώ 

για να τη συζητήσω. 

 

Μια βόλτα

Όσα είδαμε δεν είν'εδώ

τα πήρε ο άνεμος

όσα θα'ρθουν

τα φέρνει ο δρόμος

και θα χαθούνε τόσο γρήγορα

όπως τα πίσω

αλλά το δειλινό είναι ωραίο σήμερα

και η θάλασσα

στον ήλιο κάτω

που βασιλεύει

με δίχτυα μας τυλίγει

αόρατα και άσπαστα

ώστε λες

εδώ είμαστε από πάντα

ο τόπος η ώρα η ζωή

όλα γίναν και θα γίνουν

γιατί φυσάει όπου θέλει η ψυχή

κατεύθυνση δεν έχει

με τα φωτεινά τα πόδια

ύστερα μαύρα

και ύστερα ποιος ξέρει

  

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 22:06

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση